Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou fotorecept
Foto: pekajka
Dnes som si uvedomila, že som ešte nikdy nevyužila funkciu GRIL na našej rúre. A tak si vravím, rýchlo niečo vymyslieť a už aj Zobraziť celý popisDnes som si uvedomila, že som ešte nikdy nevyužila funkciu GRIL na našej rúre. A tak si vravím, rýchlo niečo vymyslieť a už aj to idem otestovať. Neviem, či to výslednú chuť nejako zásadne ovplyvnilo, ale ohlasy boli iba pozitívne, takže odporúčam zapnúť na rúre túto funkciu. Je to jednoduchý, no zaujímavý recept na prípravu syra.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
5 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
rožky alebo |
|
pretlačené strúčiky |
|
2 ks nakrájaná na plátky |
|
pod cibuľu |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na rúre si zapneme funkciu GRIL.
-
2
Camembert odbalíme. V miske si zmiešame olivový olej, tymian, oregano a červenú papriku. Natrieme na syr. Na vrchu syra môžeme nožom spraviť mriežku. Vyzerá to krajšie a lepšie sa nám zmes dostane do vnútra syra.
-
3
Na vrch položíme kúsok šunkovej salámy.
-
4
Zabalené do alobalu dáme do vopred vyhriatej rúry na 180°C na 20 minút.
- 5
Do teplého oleja pridáme osolenú cibuľku, ktorú smažíme takých 10 minút. Podľa toho, akú máme radi.
- 6
Podávame s hriankami, ktoré sme potreli cesnakom a na vrch sme položili cibuľku.
- 7
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu