Obyčajná červená kapustnica

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 17. februára 2016

Trasú sa mi ruky, čo pridaním tohoto receptu zase spôsobím. /Maďarák-30 príspevkov/. Ale napriek tomu som veľký a odvážny muž a Zobraziť celý popis Trasú sa mi ruky, čo pridaním tohoto receptu zase spôsobím. /Maďarák-30 príspevkov/. Ale napriek tomu som veľký a odvážny muž a chcem všetkým nie dokázať, ale ukázať jeden dobrý recept. Prosím nevážte, nelitrujte, negramujte, ale varte. Skôr píšte o jedle. A blog je o varení. Na úvod stačilo. Onehdy dávno som na balkóne našiel takú malú, podarenú hlavičku červenej kapusty. Proste - ostala. Tak som jej nadvihol šupky a ona sa tak pekne "vyklubala", že som si povedal,toto je to pravé - ako výzva do boja.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
1310 g
 štipka
4 ks
 štipka
 štipka
500 g
250 g
cca 250 g
2 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Takže začínam o postupe. Cibuľku na jemno nakrájame, spojíme v hrnci s masťou. Smažíme do zlatkava, nie do hneda! To je to podstatné. Pridáme červ. mletú papriku a len malú chvíľu smažíme. Odstavíme a ideme na dominantu tohoto podareného a dobrého jedla. Našvácame na hrubo na drevennej doske kapustu na rezance. /Hlúbik samozrejme do žalúdočka, ale nie variť/. Tá chuderka krkovica čumela, čo bude s ňou. To isté, na veľké kusy, aby jej nebolo smutno pri tej našvácanej kapuste. Myslím, že bola vyrovnaná. To isté aj so slaninkou.

  2. 2

    Znovu to čo bolo v kajstróne rozpálime a pridáme kapustu. Osolíme, okoreníme a pridáme karí korenie-dobre medzi prsty-deti to hrozne ľúbia. Pridáme vrelú vodu, len tak trošku. /ja na varenie používam len vriacu vodu/. A necháme cca 15 minút podusiť pod pokrievkou. Keď je z toho asi polovica, tak prihodím zbytok kapusty.

  3. 3

    Potom vykotím do tejto hustej zmesi tú čumiacu krkovicu s priateľskou slaninkou. Nesmažím ju, ale idem ju variť. Zalejem, len po vrch masy, nie viac. Keď moja polovička z obývačky kričí, to pekne vonia, čo to robíš. Cca 45 minút je ideálny čas pridať kečup a rajčinový pretlak. To mám odskúšané, ani nemusím merať čas. Potom varíme pod pokrievkou cca 30 minút. Okoštovanie najlepší čas. Táto zmes musí byť trošku sladkavá! /bojím sa napísať, že kapustnica, neviem čo to zase vyvolá aké reakcie/. Veď to už poznáte.

  4. 4

    No a to by bolo asi tak všetko. Ešte jedna vec - do tohoto jedla špeciálne pridávam vegetu. Dnes poobede si syn odniesol ten kajstrón domom a samé chvály aj s vnučkami. Písal večer. Myslím si, že je to super jedlo a ani príprava nie je zložitá. A k tomu čerstvý chlieb-paráda.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Kapustu s mäsom a ešte k tomu s pretlakom mám veľmi rada, dávno som nejedla. Zaujímavý postup si dal, tak ako som od teba zvyknutá. Nemusia sa ti triasť ruky(kvôli mne určite nie), osviežim ti pamäť, prečítaj si moje komentáre k tvojim piatim rozličným receptom vlani, nikde som nežiadala gramáže, chválila a podporovala som ťa. Takže ak si si utvoril o mne zlý obraz pri jedinom recepte, kde si podľa svojich slov varil podľa normy a tam som samozrejme čakala presné gramáže, tak zváž aj ty svoj postoj ku mne. Aby to bolo spravodlivé;-)
klukodvody
Tak další způsob přípravy a já honem přidám zase ten svůj, jak ji dělám já, ale také jsem moc zvědavý na Tvoji a hned si ji uložím a vyzkouším. Jinak ano klidně požádej adminy o kontakt na mně a rád se s Tebou spojím a dáme řeč.
Pokud chceš o mně vědět víc, jsem tady na blogu nick fesoj obrácené mé křestní jméno.
pavelnemecko
@Kukulienka71 (18.2.2016 09:20)

Ahoj moja Kukulienka.Ja sa vôbec na teba nehnevám.Totižto som ten recept o tej šialenej gramáži našiel na internete.Google vie všetko,ale neni to úplne pravda.Ja som len chcel uvariť"staničný guláš"podľa normy.Stejne som si ho prispôsobil podľa seba.Ale ten písal......Vždy varím rukami,srdcom a hlavne chuťou.Posielam Ti pekné pozdravy a nehnevaj sa na mňa.Tvoj "kámoš Pavel".
pavelnemecko
@Klukodvody (18.2.2016 10:40)

Ahoj kluku,ako vy češi píšete.Som rád,že si priaznivo naklonený sa spolu kontaktovať.Bohužial,môj čas teraz do nedele,kedy odchádzam do DE je hodne naplnený,ozvem sa Ti s Tvojim dovolením až z Nemecka.Ešte jedna malá otázočka?Ako ďaleko si od Regensburgu?Ďakujem Ti a zároveň Ťa pozdravujem.
klukodvody
Jo kamaráde já jsem z jižní Moravy od Znojma. Škoda, protože třeba do Vídně to mám 69km a do Tirol, kde vaří vnuk to mám 380km. Jak daleko do Regensburgu nevím, musím se podívat. Ta přezdívka klukodvody vznikla v dětství, protože jsem se narodil u řeky a říkali to je ten kluk od vody.
katkakatulka
kapustová mňamka. Kapustu môžem vždy a všade a v akejkoľvek podobe.Ukladám a prekvapím manžela.
kukulienka71
@Pavelnemecko (18.2.2016 11:03)

tak to som rada:-)) hneď je deň krajší. My tu takých kuchárov ako si ty potrebujeme ako soľ, aby tu nebola nuda;-) srdce aj rozum máš na správnom mieste, tak nech ti to varí! A ďakujem za pozdrav.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia