Trasú sa mi ruky, čo pridaním tohoto receptu zase spôsobím. /Maďarák-30 príspevkov/. Ale napriek tomu som veľký a odvážny muž a Zobraziť celý popis Trasú sa mi ruky, čo pridaním tohoto receptu zase spôsobím. /Maďarák-30 príspevkov/. Ale napriek tomu som veľký a odvážny muž a chcem všetkým nie dokázať, ale ukázať jeden dobrý recept. Prosím nevážte, nelitrujte, negramujte, ale varte. Skôr píšte o jedle. A blog je o varení. Na úvod stačilo. Onehdy dávno som na balkóne našiel takú malú, podarenú hlavičku červenej kapusty. Proste - ostala. Tak som jej nadvihol šupky a ona sa tak pekne "vyklubala", že som si povedal,toto je to pravé - ako výzva do boja.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takže začínam o postupe. Cibuľku na jemno nakrájame, spojíme v hrnci s masťou. Smažíme do zlatkava, nie do hneda! To je to podstatné. Pridáme červ. mletú papriku a len malú chvíľu smažíme. Odstavíme a ideme na dominantu tohoto podareného a dobrého jedla. Našvácame na hrubo na drevennej doske kapustu na rezance. /Hlúbik samozrejme do žalúdočka, ale nie variť/. Tá chuderka krkovica čumela, čo bude s ňou. To isté, na veľké kusy, aby jej nebolo smutno pri tej našvácanej kapuste. Myslím, že bola vyrovnaná. To isté aj so slaninkou.
- 2
Znovu to čo bolo v kajstróne rozpálime a pridáme kapustu. Osolíme, okoreníme a pridáme karí korenie-dobre medzi prsty-deti to hrozne ľúbia. Pridáme vrelú vodu, len tak trošku. /ja na varenie používam len vriacu vodu/. A necháme cca 15 minút podusiť pod pokrievkou. Keď je z toho asi polovica, tak prihodím zbytok kapusty.
- 3
Potom vykotím do tejto hustej zmesi tú čumiacu krkovicu s priateľskou slaninkou. Nesmažím ju, ale idem ju variť. Zalejem, len po vrch masy, nie viac. Keď moja polovička z obývačky kričí, to pekne vonia, čo to robíš. Cca 45 minút je ideálny čas pridať kečup a rajčinový pretlak. To mám odskúšané, ani nemusím merať čas. Potom varíme pod pokrievkou cca 30 minút. Okoštovanie najlepší čas. Táto zmes musí byť trošku sladkavá! /bojím sa napísať, že kapustnica, neviem čo to zase vyvolá aké reakcie/. Veď to už poznáte.
- 4
No a to by bolo asi tak všetko. Ešte jedna vec - do tohoto jedla špeciálne pridávam vegetu. Dnes poobede si syn odniesol ten kajstrón domom a samé chvály aj s vnučkami. Písal večer. Myslím si, že je to super jedlo a ani príprava nie je zložitá. A k tomu čerstvý chlieb-paráda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pokud chceš o mně vědět víc, jsem tady na blogu nick fesoj obrácené mé křestní jméno.
Ahoj moja Kukulienka.Ja sa vôbec na teba nehnevám.Totižto som ten recept o tej šialenej gramáži našiel na internete.Google vie všetko,ale neni to úplne pravda.Ja som len chcel uvariť"staničný guláš"podľa normy.Stejne som si ho prispôsobil podľa seba.Ale ten písal......Vždy varím rukami,srdcom a hlavne chuťou.Posielam Ti pekné pozdravy a nehnevaj sa na mňa.Tvoj "kámoš Pavel".
Ahoj kluku,ako vy češi píšete.Som rád,že si priaznivo naklonený sa spolu kontaktovať.Bohužial,môj čas teraz do nedele,kedy odchádzam do DE je hodne naplnený,ozvem sa Ti s Tvojim dovolením až z Nemecka.Ešte jedna malá otázočka?Ako ďaleko si od Regensburgu?Ďakujem Ti a zároveň Ťa pozdravujem.
tak to som rada:-)) hneď je deň krajší. My tu takých kuchárov ako si ty potrebujeme ako soľ, aby tu nebola nuda;-) srdce aj rozum máš na správnom mieste, tak nech ti to varí! A ďakujem za pozdrav.