Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom, vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé, čerstvé a chrumkavé jedlo.
porcie
príprava
Suroviny
100 g |
|
400 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 strúčiky |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
70 g |
|
1 - 2 lyžice |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 lyžice nastrúhaný |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Očistenú a umytú mrkvu, zeler, zemiaky a hrášok dáme uvariť do malého množstva osolenej vody, zcedíme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky obielime a pretlačíme.
- 2
Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame na plátky, osolíme a opečieme na troške masla.
- 3
Zvyšné maslo zahrejeme na panvici, pridáme múku, premiešame, zalejeme mliekom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, primiešame vajce, parmezán a muškátový oriešok.
- 4
Potom pridáme pripravené šampiňóny, uvarenú zeleninu a strúhanku. Ďalej pridáme kurkumu, tymián, podľa potreby osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.
- 5
Z pripravenej zmesi urobíme fašírky, ktoré obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji ich opražíme.
- 6
Podávame s pikantným alebo jemným Ajvarom a so šalátom podľa vašej chuti alebo sezóny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu