Zeleninovo-hríbové fašírky

podravka - fotkapodravka, 4. marca 2017 10:00
Ďalšie recepty »
Zeleninovo-hríbové fašírkyFoto: podravka

Komerčný recept
Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom od Podravky, vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé, čerstvé a chrumkavé jedlo.

4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

100 g
400 g
100 g
100 g
100 g
3 strúčiky
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
70 g
1 - 2 lyžice
50 g
1 ks
2 lyžice nastrúhaný
podľa chuti
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Očistenú a umytú mrkvu, zeler, zemiaky a hrášok dáme uvariť do malého množstva osolenej vody, zcedíme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky obielime a pretlačíme.

  2. 2

    Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame na plátky, osolíme a opečieme na troške masla.

  3. 3

    Zvyšné maslo zahrejeme na panvici, pridáme múku, premiešame, zalejeme mliekom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, primiešame vajce, parmezán a muškátový oriešok.

  4. 4

    Potom pridáme pripravené šampiňóny, uvarenú zeleninu a strúhanku. Ďalej pridáme kurkumu, tymián, podľa potreby osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.

  5. 5

    Z pripravenej zmesi urobíme fašírky, ktoré obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji ich opražíme.

  6. 6

    Podávame s pikantným alebo jemným Ajvarom Podravka a so šalátom podľa vašej chuti alebo sezóny.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist