Domáce rezance s tvarohom a slaninkou

izabella929 - fotkaizabella929, 30. novembra 2011

tento recept je na čas a aj na prípravu nenáročný a preto patrí medzi moje obľúbené

4
porcie
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
 podľa chuti
 podľa potreby
200 g
50 g
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Z múky, soli , vajíčka a trošku vody vypracujem tuhšie cesto.Cesto vyvaľkám, pokrájam na pásy a tie potom krájam podľa toho, aké široké chcem aby boli rezance. Na tieto tvarohové robievam širšie, ako do polievky.Dám zovrieť vodu, pridám trošku soli a vyvarí m v nej rezance. Rezance vyberiem polejem lyžičkou olejam aby sa nelepili.Na tanier vyberiem rezance, posypem ich tvarohom a uraženou slaninkou.Občas ich robím aj na sladko, vtedy nedávam slaninku., ale posypem hodne cukrom. Robievam razance aj so smotanou.

  2. 2

    Na mliečne výrobky a vajíčka mám dodávatela z farmy, takže všetko je vždy čerstvé a preto rada robím cestoviny.

Diskusia k receptu

torticka
Aj keď je tam slaninka, ja si to ešte posypem práškovým cukrom.
izabella929
torticka, dobre že som sem prišla, aspon mi poradíte ochutnať aj niečo nezyvčajné...
betty21
V dnešnej dobe robiť domáce rezance, obdivujem! Inak ostatné,stará dobrá kombinácia :)
marienka44
@Izabella929 ,este chutnejsie su omastné domacou bravcovou mastou ako olejom, vyskusaj. Ja som este nikdy nerobila cestoviny kupovane, len vlastnorucne urobene.
diabambulka
s domácimi rezančekmi je to najlepšie, výborné domáce jedlo či už na slano alebo na sladko :-)
izabella929
marienka44, robím iba domáce cestoviny..občas niečo zamiešam aj z talianskych, ale ozaj zriedka..používam aj ja domácu masť, lebo mi farmár dodáva mäskové výrobky, ale sa to sem ani neodvážim napísať, aby som nebola na odstrel..je mi jasné, že je to zdravšie, ako tie umelé gebuziny..
izabella929
diabambulka...veru tak a dá sa aj narobiť z domácich vajíčok cestovinky a usušiť, dať do uzavretých pohárov a sú vždy po ruke..))
izabella929
betty21 a prečo nie? ja viem, čo jem, ale čo balia do krásnych obalov, to veru nikto nevie, ako to robili a z čoho...
evanaaa
Priznám sa, aj ja si cestoviny kupujem, väčšinou celozrnné, špaldové a grahamové, ušetrím čas, aj keď budete namietať, že si nešetrím zdravie....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia