Pečené morčacie stehno a plnka s medvedím cesnakom
Stará dobrá sviatočná klasika - hydina s plnkou a ryžou.
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Pečená kapustnica
Neskutočne jednoduchá Pečená kapustnica je vlastne na jednom plechu pripravená slovenská špecialitka , ktorá sa dá...
Vepřová panenka zapečená v ochucené bramborové kaši
Opět dneska taková moje improvizace, ale myslím, že velmi zdařilá. Kaše shora pěkně opečená...
Kuracia živánska
Ponúkam Vám veľmi jednoduchý a pritom chutný recept, ktorý zvládnu určite všetci. Aj manželia ktorí...
Cestoviny s pórom
Pór umyjeme, prekrojíme po dĺžke a nakrájame. Na panvicu dáme olej a cesnak na drobno...
Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...
Kuracie soté alaDasa
Kuracie prsia si narežeme na tenšie rezánčeky. prídame olej vegetu korenie a sol dobre premiešame a nechame...
Ultra rýchla omáčka na cestoviny
Keď máte chuť na cestoviny a chcete aby boli rýchlo hotové. Práve z toho dôvodu vznikla...
Hovädzie na brusniciach
Mäsko naklepeme, nasolíme, nakoreníme, sprudka opečieme na oleji a odložíme bokom. Do výpeku...
Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....
Šošovicový šalát s kuskusom
Ci uz samostatne alebo ako priloha, hodi sa. K priprave cvikle som bol inspirovany receptom...
Vyprážané Tofu so zemiakovým šalátom
Vianočná klasika na odľahčenú tofu nôtu. Perfektne pasuje k zemiakovému šalátu.
Šošovicové guľôčky
Jednoduchý a zdravý vegetariánsky recept. Mne sa na jar proste žiada niečo takéto ľahké.
Kuracie stehná so sweet chilli
Rýchle, jednoduché, vďačné a chutné. Aj tak sa dá popísať tento skvelý recept, ...
Cícerové guľky
Cícerové guľky sú veľmi chutné a zdravé jedlo, ktoré odporúčame podávať so zemiakovou kašou.
Zapečená syrová špargľa
Tak toto je moja špargľová prvotina... až doteraz som mala pred touto zeleninou rešpekt... ako mňam keď...
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Lekvárové pirohy s orechami
Uvarené zemiaky v šupke olúpeme, necháme vychladnúť a najemno zomelieme alebo prelisujeme. Do zemiakov pridáme...
Vynikajúce nugetky
Tento recept je určený pre začiatočníkov, ktorý v kuchyni ešte len začínajú ( ako ja :D...
Veľmi jednoduché špagety
Su sice velmi jednoduche, ale velmi chutne. Ak nebudete mat moc casu na varenie, ...
Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme...
Pečený diviak so šafránovou omáčkou
Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)
Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...
Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III.
Náš prvorodený, po jednej z návštev u susedov, prišiel aj s týmto receptom...