prazdny

Žilinský tokáň

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...

prazdny

Pečené brokolicové fašírky so syrom

Bezmäsité jedlá

Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.

prazdny

Teľacie fašírky s rozmarínom

Hlavné jedlá

Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

prazdny

Diviačie horčicové plátky

Hlavné jedlá

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

prazdny

Mező špízy

Bravčové mäso

Keď človek išiel na dlhú cestu, mal so sebou pár vecí, pár si vykopal z...

prazdny

Cviklový šalát s grilovanými kuracími prsiami

Kuracie mäso

Cviklový šalát s updatom aj pre manžela mäsožravca

prazdny

Klobásová zmes v pohári

Bravčové mäso

Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...

prazdny

Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom

Kuracie mäso

Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

prazdny

Cesnakovo-pórová krémová polievka

Bezmäsité jedlá

Polievka, po ktorej síce získate aj atypickú "vôňu" z úst, ale aj dobrú chuť v...

prazdny

Halušky s fetou

Hlavné jedlá

Určite sa mnohí z Vás pousmejete... halušky s fetou... verte tomu, že to nechutná až...

prazdny

Kelovo-pórová polievka

Večera

Teplá, chutná, rýchla polievočka z lokálnych surovín...

prazdny

Pot-au-feu z hovädzieho mäsa

Hovädzie mäso

Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...

prazdny

Jaternica so zemiakovou kašou

Bravčové mäso

Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

prazdny

Zemiakovo-hubový šalát

Bezmäsité jedlá

Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...

prazdny

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety

Večera

Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

prazdny

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

prazdny

Kuracie stehná s medom

Kuracie mäso

Z ingrediencií (worčester, med, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mletá červená paprika,...

prazdny

Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu

Bravčové mäso

V poriadnej reštaurácii, teda aj v tej mojej virtuálnej „U veselého Papcúna“, by malo byť poriadne...

prazdny

Wasabi risotto

Bezmäsité jedlá

Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

prazdny

Jedno mäso dve marinády

Hovädzie mäso

Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach...

prazdny

Kapustová haruľa

Kuracie mäso

Jednoduché a fajnové jedlo... opäť som mala príležitosť použiť zbytky z nedelného obedu, tentoraz mi zostali...

prazdny

Marinovaná kuracinka

Kuracie mäso

Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju...

prazdny

Cestoviny s baby bocconcini, bazalkovým pestom a píniovými orieškami

Cestoviny

Jednoduché a chutné. Bocconcini = malé mozarella syry

prazdny

Cestovinová torta

Bravčové mäso

Jednoduchý recept na cestovinovú tortu.

prazdny

Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...

prazdny

Rýchla pizza

Hlavné jedlá

Nič ľahšie a rýchlejšie, keď prídete večer z práce a deti už pýtajú večeru.

prazdny

Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi

Večera

Je to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene...

prazdny

Tortilla s mletým mäsom pikant

Hlavné jedlá

Tortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala...

prazdny

Quinoa ako plnka v šampiňónoch

Bezmäsité jedlá

Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.

prazdny

Sliepka s puchrovou omáčkou

Hlavné jedlá

V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

prazdny

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

Cestoviny

Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.

prazdny

Bravčová panenka v cesnakovom fáši

Bravčové mäso

Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, ...