
Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...

Pečené brokolicové fašírky so syrom
Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.

Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

Cviklový šalát s grilovanými kuracími prsiami
Cviklový šalát s updatom aj pre manžela mäsožravca

Klobásová zmes v pohári
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...

Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom
Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

Cesnakovo-pórová krémová polievka
Polievka, po ktorej síce získate aj atypickú "vôňu" z úst, ale aj dobrú chuť v...

Halušky s fetou
Určite sa mnohí z Vás pousmejete... halušky s fetou... verte tomu, že to nechutná až...

Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

Kuracie stehná s medom
Z ingrediencií (worčester, med, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mletá červená paprika,...

Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu
V poriadnej reštaurácii, teda aj v tej mojej virtuálnej „U veselého Papcúna“, by malo byť poriadne...

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Jedno mäso dve marinády
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach...

Kapustová haruľa
Jednoduché a fajnové jedlo... opäť som mala príležitosť použiť zbytky z nedelného obedu, tentoraz mi zostali...

Marinovaná kuracinka
Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju...

Cestoviny s baby bocconcini, bazalkovým pestom a píniovými orieškami
Jednoduché a chutné. Bocconcini = malé mozarella syry

Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi
Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...

Rýchla pizza
Nič ľahšie a rýchlejšie, keď prídete večer z práce a deti už pýtajú večeru.

Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi
Je to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene...

Tortilla s mletým mäsom pikant
Tortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala...

Quinoa ako plnka v šampiňónoch
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.

Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

Špenátové halušky s nivovou omáčkou
Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.

Bravčová panenka v cesnakovom fáši
Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, ...