
Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...

Zelerovo-kôprový prívarok
Jednoduchý recept na kôprový prívarok pre tých, ktorí hľadajú alternatívu bez mlieka/smotany...

Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

Mrkvovo brokolicové lasagne
Je to recept z časopisu. Zapáčil sa mi tak som ho vyskúšala a trošku doplnila surovinami ktoré...

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Halušky s fetou
Určite sa mnohí z Vás pousmejete... halušky s fetou... verte tomu, že to nechutná až...

Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...

Tvarohové minišišky
Do väčšej misky dáme vajíčka, mlieko, rum a tvaroh. Vymiešame dohladka. Následne pridáme sypké...

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Jedno mäso dve marinády
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach...

Pečený losos s quinoou a pečenou zeleninou
Takéto jedlo z rúry je u nás obľúbené, pretože všetko naraz vložím do rúry a mám...

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom
Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem...

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Jablková plnka v sliepke
Chcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na...

Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Quinoa ako plnka v šampiňónoch
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.

Cviklový šalát s grilovanými kuracími prsiami
Cviklový šalát s updatom aj pre manžela mäsožravca

Pečená krkovička s ajvarom
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na...

Šalát z tuniaka v rajčinovej omáčke
recept vznikol z toho čo som kedysi našla v chladničke :) a robievam ho doteraz a všetkým...

Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary
Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...

Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku...

Ryža s tofu a hríbami na smotane
Hrnček ryže nasucho ohrejeme v hrnci. Keď začne voňať, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody...

Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.

Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....