
Ajun
Vyskúšala som tento skvelý recept na kuracie prsia, ktorý je z Libanonu a môžem len potvrdiť...

Zajačí perkelt s hráškom
25. februára t. r. sme sa sťahovali za teplom do Arizony. Bolo potrebné...

Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

Zapekaná cuketa s fašírkovou plackou
Dobrý sused mi dal veľkú cuketu, čo s ňou? Nezvyknem také veľké kupovať, ale som ju využila...

Cícer
Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej...

Falošné špagety carbonara
Takto robím po domácky carbonara špagety ja. Vy si ich kľudne nazvite ako chcete, ale...

Kocky z bravčovej pečene s ryžou
Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.

Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...

Slaný žemľový nákyp
Recept, po malej úprave, pochádza z kuchárskej knihy z r. 1969 "Velká kuchařka", ...

Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme...

Steak z tresky so zeleným špenátom a smotanou
Tenhle recept jsem si sama vymyslela a doma jsem měla opravdový úspěch. Ryby milujeme a tahle...

Zbojnícke kurča s klobásou
Komerčný recept<br> NÁŠ TIP: Vyskúšajte <b>HYZA DUO Gril Zbojnícku pikantnú marinádu. </b> V jednom balení nájdete kuracie stehná bez...

Plnený rezeň z papriky
Dnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie...

Karí z mrkvy a červenej repy
Celú repu, aj so šupou varíme vo vode cca 40 - 50 minút. Schladíme, ...

Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou
Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na...

Pečený karfiol
... karfiol pečený s mletým mäskom, paradajkami, zemiakmi a prešpikovaný syrom...

Kuracia sviečková plnená
Pretože je hovädzie mäso na naše pomery cenovo nedostupne tak sme volili lacnejšiu variantu a celkom nám...

Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...

Špagetové medúzy so studenou omáčkou
Oblíbené špagety a libovolnou omáčku můžeme pojmout trochu veseleji a věřte, že strávníky konečným efektem překvapíte...

Králičí tokáň
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...

Univerzálne cestoviny
Tento recept je akoby chutný základ, veľmi dobrý aj sám o sebe, ale pokojne si...

Kuracie kúsky na mede s penne s pestom a rukolou
Jeden výnimočne mäsitý recept. Navyše rýchly, pomerne lacný, farebný a mooc dobrý. Vznikol...

Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...

Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky a vložíme do sójovej omáčky pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny odstáť....

Křupavé zelňáky s klobásou
Nejjednoduší, rychlé a výborné zelné placky, zdobené klobásou a kysaným zelím

Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou
Dnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý...

Plnená domáca bravčová pečeň na víne
Domáca pečienka je najlepšia. dnes som ju urobila plnenú, opečenú a na víne... je veľmi...