Foto: svetliii
Jednoduchý a overený recept na úžasné palacinky, ktoré sa nelepia a netrhajú a zároveň sú vláčne a jemné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Preosejeme si 400 g hladkej múky, pridáme 4 celé vajcia, 2 dcl oleja, 0,8 - 1 l mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, štipku soli.
- 2
Všetko to spolu riadne vymiešame, aby neboli hrudky. Ja mixujem v kuchynskom robote dlhšie, kľudne aj 15 minút. Potom nechám cesto 10 minút odpočinúť.
- 3
Poriadne si rozpálime panvicu (ja používam panvicu Orion Grande na palacinky), pred prvou potrieme panvicu olejom a ďalej už nemusíme (ja potieram aj tak ale každú 2.).
- 4
Takto sa krásne pečú.
- 5
Na túto gramáž vyjde dosť veľa palaciniek, takže môžte si prispôsobiť polovičné množstvo. Nám tieto palacinky chutia najviac, nelepia sa, netrhajú a zároveň sú vláčne a nadýchané. Zároveň sú cítiť vďaka škoricovému cukru úžasnou chuťou. Podávam s džemom alebo nutellou - DOBRÚ CHUŤ!
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mas nadherny tanierik :-).
Recept je od kuchára z kúpeľov:) preto "kúpeľné" :)