Kabanosová omáčka fotorecept

remcula - fotkaremcula, 2. novembra 2010
Kabanosová omáčka (fotorecept)
Foto: remcula

Tento recept jsem před delším časem našla ve svém emailu.. Pochází ze Slovácké kuchařky a majitelka stránek, paní Jarka mi dala souhlas k Zobraziť celý popis Tento recept jsem před delším časem našla ve svém emailu.. Pochází ze Slovácké kuchařky a majitelka stránek, paní Jarka mi dala souhlas k uveřejnění. Vynikající omáčka pro všechny, co spěchají a nechtěji vařit maso. Taky výdaje jsou přijatelné, jak sami uvidíte..

2 porce
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 200g
podle potřeby
2 lžíce
3-4 kusy
2 kusy uvarené natvrdo
1 kus
3 kusy
podle potřeby
podle potřeby
1 kelímek
nemusí být, ale dávám kocka




Postup

  1. 1

    Kabanos si oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a opečeme dorůžova na oleji..

    Kabanosová omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Přidáme 2 lžíce hladké mouky a mírně opražíme..

    Kabanosová omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme vodou-množství mouky i vody závisí od toho, kolik chcete omáčky, ale na toto množství asi 4 dcl, přidáme na kostičky nakrájené okurky, bobkový list a nové koření, osolíme a provaříme. Nakonec přidáme smetanu a ještě prohřejeme. Pokud máme rádi, můžeme přidat i trošičku láku z okurek.

    Kabanosová omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do už uvařené omáčky nakrájíme natvrdo uvařená vajíčka a podáváme. Příloha záleží na chuti a vkusu každého, u nás byl knedlík. Do omáčky patří i nakrájený brambor, ale já ho nedávám. Pokud byste však chtěli omáčku jíst pouze s chlebem, nakrájejte si do zalité omáčky, kterou chvíli provaříme ještě 1-2 středně velké brambory.

    Kabanosová omáčka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne69
Remculka tak tuto omacku poznam z detstva,ale namiesto smotany ,tam mama davala paradajkovy pretlak. Robievala nam ju k cestovinam,ked nemala cas a chcela nas mat rychlo z krku,hladosov:-)))
zitar
jééj, to dobre vyzerá, naozaj fajn rýchlovka
remcula
Je to rychlovka a opravdu dobrá. Omáčka navine vůni kabanossu a okurek, myslím, že levné recepty jsou v dnešní době fajn.
torticka
Toto ani nemôžem mužovi ukázať, veď by ma otravoval, aby som to spravila.
zuzaniatko
Nešlo by to bez tých uhoriek? Ja ich mám rada iba ako prílohu k jedlu. Inak ich nemusím. Dokonca ani v šaláte. Inak super recept!
remcula
@zuzaniatko určitě ano. Ale ta omáčka má trošinku kyselkavou chuť díky těm okurkám, tak by možná bylo fajn přidat aspoň trochu toho láku z okurek, tak jednu lžíci.
valeri
tak toto nepoznám, ale vyzerá to dobre, ukladám a vyskúšam
vali333
vyborny recept, poznam ho, detom vzdy velmi chutilo toto jedlo, volali to vtackova omacka
mariena1
Gulaš som robila,ale omačku?Odkladam si recept a skusim...
zemo
Jé!!! Slovácko mi zase vysoudilo recept na zajtra!! Ďakujem a ešte asi 45 krát ďakujem!
lucinka88
no tak ja som to už vyskúšala, ale robila som to z trochu väčšieho množstva, takže som nevedela koľko múky a dala som iba jednu smotanu, čo sa mi zdalo málo, pretože mi to vôbec nezahustilo, tak som dala ešte múku, tak uvidím ako bude chutiť, keď príde mužík z práce a ešte som tam dala aj zemiačky čo mi zostali zo včera....hádam to nebudem jesť sama, alebo to nakoniec neskončí v psíkovej miske....
remcula
@lucinka88 to je mi líto, tohle je zhruba na 2 porce, takže na více porcí je třeba více mouky. Smetana by měla jedna stačit, já jsem dala půl. No, snad to bude chutnat aspoň psovi.. :-))
lucinka88
tak nakoniec to chutilo mne, priateľovi a keďže som toho narobila plný hrniec, tak ostalo aj psíkovi:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia