Vrtuľky s cuketou, slaninkou a pecorinom
"Fusilli con zucchine e pancetta" je veľmi obľúbený domáci recept v Taliansku a aj v našej rodine....
Vepřové roládky a šťouchané brambory
Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme. Přidáme nasekanou nať jarní cibulky,...
Skvelý marinovaný losos
Ryby milujem. A dnes na obed som si dopriala tohto chutného lososa, yummy :)
Husárove vajcia
Je to tradičné jedlo z oblasti Hontu, kde sa v minulosti často používali pri príprave stravy...
Kuracie ragú z vykosteného stehna
Jednoduché ragú so zeleninou teraz z vykosteného kuracieho stehna
Tagliatelle so špenátovou omáčkou
Priprava tejto omacky je neuveritelne rychla a vysledok naozaj stoji za to :)
Paradajkové soufflé s cestovinovým šalátom
Tento recept je z môjho blogu veggiecookin. wordpress. com
Lasagne Alfredo
Toto jedlo , originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete , s roznymi obmenami...
Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme...
Trasené mäso
Tento recept mám od kamaráta Vlada. Nechcel som veriť že to funguje, ale je...
Guláš z morčacieho mäsa
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou...
Kurča na cesnaku
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme do zlata na slanine. Potom preložíme do nádoby na...
Pečený karfiol
... karfiol pečený s mletým mäskom, paradajkami, zemiakmi a prešpikovaný syrom...
Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou
Chcela som pripraviť trošku "inú" kačku. Výsledok bol výborný.
Plnená domáca bravčová pečeň na víne
Domáca pečienka je najlepšia. dnes som ju urobila plnenú, opečenú a na víne... je veľmi...
Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných...
Tvarohové slíže podľa starkej
Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné...
Francúzske zemiaky
Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň, ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu...
Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom
Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s...
Ryžová brokolica Ajurvéda
Brokolica patrí medzi imunitu posilňujúce a protikarcinogénne zeleniny. Znižuje aj riziko mŕtvice a infarktu, ...
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...
Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...
Kyslá polievka - ragovka
Kyslá polievka, alebo u tunajších Srbov kisela čorba. Takáto polievka sa varí k svadobnému obedu....
Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou
Dnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý...
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...