Zátopkova hríbová polievka

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 24. októbra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Zátopkova hríbová polievkaFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

200 g (čerstvé alebo mrazené)
1 ks
1 strúčik
1 l
50 g
80 g
50 g
100 g
20 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak s cibuľou dozlatista. Pridáme nakrájané hríby a hladkú múku, krátko restujeme.

  2. 2

    Zmes zalejeme vlažným zeleninovým vývarom a pomaly za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme na miernom ohni 10 minút.

  3. 3

    Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, dochutíme soľou a čiernym korením, zjemníme smotanou a maslom. Pred podávaním pridáme čerstvú petržlenovú vňať.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist