Zátopkova hríbová polievka
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 24. októbra 2018
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 24. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak s cibuľou dozlatista. Pridáme nakrájané hríby a hladkú múku, krátko restujeme.
- 2
Zmes zalejeme vlažným zeleninovým vývarom a pomaly za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme na miernom ohni 10 minút.
- 3
Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, dochutíme soľou a čiernym korením, zjemníme smotanou a maslom. Pred podávaním pridáme čerstvú petržlenovú vňať.
Tiež hríbová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu