
Kačacie prsia na víne
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na...

Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...

Nacatamal
Jedlo, ktoré ma korene v starej Mayskej kultúre, tradične pripravovane v Nikarague počas Vianoc, ...

Morčacie s osikovcami a paprikou
Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na...

Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

Španielský vtáčik á la Oldshatterhand
maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej...

Kuracie gnocchi zapečené s hribovo-syrovou omáčkou
Toto jedlo je veľmi chutné a pripravíte ho hravo a rýchlo. Práve preto ho tak...

Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...

Rýchlovka zo základných surovín
V tejto práci, ktorú tu prezentujem bez slovného doprovodu (a pôvodne som ju nazval : Klasika...

Teľacie kotlety so zeleninou
Komerčný recept<br /> Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice...

Maškrtníkove lievančeky
Upútal ma receptík na zaujímavé lievance. Chcela som ich robiť presne podľa receptu, ale nakoniec...

Ali Nazik kebab
Ali Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma....

Pikantný guláš na čiernom pive
Toto je guľáš, všetko pred tým to boli zemiaky s mäsom! Tak ma pochválil jeden z...

Kuracia alebo kačacia roláda
Tento recept je pôvodne určený pre kačice ale keďže sa k nej tak často nedostanem tak som...

Klobásový špíz s medovou marinádou
Grilovacia sezóna sa pomaly ale isto blíži! Pochutnajte si so svojimi blízkymi na chutnom špíze s klobásou s medvedím cesnakom od Taurisu....

Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...

Plnená bravčová pečeň
Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.

Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Zelený židovský šalát s hubami a orechami
Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny,...

Cícer v kešu omáčke
Cicer si na noc namocime do vody. V teplom obdobi davam strukoviny vzdy vo vode na...

Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami
Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou...

Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky...

Tuniakový šalát s mašličkami
Tento šalátik pozná určite každá kucharka, robievam ho často, moc nám chuti a je to rýchlo hotové....

Plnené jahňacie plece na kapuste dva chody
Podľa tohto receptu uvarime naraz dve jedla. Môžme ich rozdeliť na dve jedla. Ja som...

Pečená zelenina Mirka
PEČENÁ ZELENINA "MIRKA" = práve vymyslené, práve dopečené a aj ochutnané MŇAM !!! :-) Foto nevyzerá vábne...

Rezance dan dan
Sezamový (arašidový) základ, na ňom rezance a na nich opražené mleté mäso so zha cai......