Cestoviny quattro (duo) formaggi z dvoch druhov syra
občas mávam také chvíľky, kedy úplne streštene nakupujem potraviny na niečo čo nevarievam často. hrozne sa z toho vytešujem, prídem domov, suroviny rozložím po Zobraziť celý popisobčas mávam také chvíľky, kedy úplne streštene nakupujem potraviny na niečo čo nevarievam často. hrozne sa z toho vytešujem, prídem domov, suroviny rozložím po linke a pustím sa do príprav. Kým sa 3x otočím, priateľ mi zje polovicu vecí a ja improvizujem :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 strúčik |
|
podľa potreby |
|
1 kelímok |
|
3 plátky |
|
0,5-1 deci |
|
môže a nemusí byť |
|
|
|
|
Postup
-
1
všetky tvrdé syry si nastrúhame nahrubo. Mne po nálete drahého ostalo len 150g eidamu a polovička syra s bielou plesňou.... ... takže som vytiahla z chladničky ďalší (rezervný) eidam. dokopy som mala niečo vyše 200 gramov. cesnak si spučíme hranou noža
- 2
do hrnca si dáme roztopiť maslo, ale tak aby nebolo príliš horúce, len tekuté, a do toho potom prisypeme postrúhaný syr a podlejeme troškou mlieka. Metličkou miešame až do rozpustenia syra, občas treba mlieko priliať lebo syr je hrozne hustý
- 3
Keď je syr rozpustený, za stáleho miešania prilejeme šľahačkovú smotanu, vhodíme cesnak a zvaríme. Treba stále miešať, lebo syr je zákerák. Keď použijeme celú smotanu, doriedime ešte mliekom do požadovanej omáčkovitej hustoty, prisypeme strúhaný muškátový orech, asi tak pol čajovej lyžičky, a víno. ja som dala asi poldeci moldavského muškátu, a veruže to bola dobrá voľba. Ešte necháme krátko prejsť varom aby sa vyvaril alkohol, ochutnáme a podľa potreby dosolíme. Podávame so špagetami.
- 4
PS: keďže mám doma mäsotariána, bolo ho treba nejako upokojiť a tak som si na panvici opiekla niekoľko plátkov šunky ktoré som potom nakrájala na štvorčeky a na záver primiešala do omáčky. Šunku sa neoplatí krájať surovú, lebo sa na panvici aj tak sprosto polepí a akurát čo vytáča kuchárku :) Bohužiaľ som nestihla fotiť, lebo som sa na to hrozným spôsobom vrhla :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu