Zemiakový paprikáš

Peter Szlovák
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 20. marca 2012
Zemiakový paprikáš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
2 strúčiky
1000 g
2 ks
2 ks
Halušky:
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Nakrájanú slaninu opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a všetko opražíme dozlatista.

  2. 2

    Stiahneme z ohňa, posypeme rascou a červenou paprikou, pridáme nakrájané zemiaky, paradajky a papriky. Osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou varíme.

  3. 3

    Keď zemiaky zmäknú, pridáme halušky, ktoré sme si pripravili hádzaním cesta do osolenej vody.

Diskusia k receptu

jarunka
Toto mame radi, robievam to ked potrebujeme rychlu veceru alebo obed. Miesto slaniny davam maku salamu alebo klobasu.
dorisa
robievam ich často, sú výborné, niekedy len s paprikou mletou, kedysi som tam dávala aj údeninu, ale teraz len tak "dietne"
francoise
Kedze ide o paprikas, primiesavam nakoniec smotanu. Chuti to vyborne.
lia66
Zaujímavé...takýto som ešte nerobila-akurát rozmýšľam, čo na zajtra...hm, žeby som skúsila?!...ukladám!
hubata
Mama ho robievala v sobotu - keď prala v obyčajnej práčke a prádlo sa muselo ešte aj 3x vymáchať v čistej vode vo vani. Takže je to moja spomienka z detstva na moju mamu ako rýchlo urobila túto dobrotku s mäkkým chlebíkom na obed a spája sa mi s vôňou vypraného prádla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia