Zemiakový paprikáš
Peter Szlovák
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 20. marca 2012
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 20. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú slaninu opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a všetko opražíme dozlatista.
- 2
Stiahneme z ohňa, posypeme rascou a červenou paprikou, pridáme nakrájané zemiaky, paradajky a papriky. Osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou varíme.
- 3
Keď zemiaky zmäknú, pridáme halušky, ktoré sme si pripravili hádzaním cesta do osolenej vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu