Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed. Mala som v mrazáku posledný kúsok hovädziny a kombinovala som ho dnes s údenou domácou klobáskou a fazuľkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
80 g domáca |
|
80 g domáca |
|
300 g mrazená domáca |
|
250 ml 33% |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
5 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila.
-
2
Nakrájala som ho na kocky.
-
3
Pripravila som si slaninu aj cibuľu.
-
4
Paradajku a papriku som nakrájala na kocky. Paradajku keď pokrájate na malé kocky, nie je potrebné ju ošúpať, neroluje sa koža.
-
5
Vybrala som z mrazáka fazuľku a nechala som ju samovoľne roztápať. Mäso potrebuje na dusenie svoj čas, takže zatiaľ sa fazuľka rozmrazí.
-
6
Na panvicu som dala vytopiť nakrájanú slaninu.
-
7
Pridala som k nej cibuľu a nechala opiecť do svetlohneda a hneď som pridala aj mäso.
-
8
Mäso som dusila samovoľne za občasného premiešania, pokiaľ sa neodparila všetka tekutina.
-
9
Zostalo mäso už iba na tuku.
-
10
Teraz som pridala papriku a paradajku.
-
11
Osolila, okorenila, pridala som rascu a červenú mletú papriku. Všetko som dobre premiešala.
-
12
Podliala som iba malým množstvom vody a pridala som bobkové listy a nové korenie. Počas celého dusenia mäsa, pridávam tekutinu vždy len po malých dávkach asi jeden deci. Dusila sa pod pokrievkou 50 min.
-
13
Keď som mäso podliala tretí krát, pridala som aj nakrájanú klobásu.
-
14
K mäkkému mäsu som pridala fazuľky.
-
15
Pridala som smotanu s múkou a už iba chvíľku nechala prejsť varom.
-
16
Hotové jedlo. Pokiaľ sa dusilo mäso, stihla som urobiť aj prílohu nokerle.
-
17
Vynikajúca chuť hovädzieho mäsa. Prajem vám dobrú chuť.
@redakcia ,preco mi neprechadza cely text? Viem,ze mazete nevhodne komentare,ale moj bol uplne odlisny,pochvalny,
povzbudivy..nestalo sa mi to 1x
Dakujem za vysvetlenie.
Dávno som už chcela z fazuliek uvariť niečo iné ako prívarok.
Tak tu je môj vysnívaný recept.
Žiaden Váš komentár sme nevymazali. Skúste ešte raz, o žiadnom technickom probléme nevieme.
Ešte by mohol byť problém, ak ste v komentári použili znak horný apostrof. Tento znak koliduje s html programovacím jazykom a spôsobuje, že sa komentár, hoci bol napísaný v poriadku, neobjaví.
milá @izka , inšpirovala si ma, ja mám v mrazáku spracovanú vlastnú domácu, ale žltú maslovú fazuľku :-) ja som dostala chuť na sladkokyslú fazuľkovú omáčku z týchto mojich luskov a spravím k nej fašírku, samozrejme pridám do omáčky čerstvý kôpor na záver. my to máme radi :P
dakujem za výbornú inšpiráciu!
Tvoj krásny receptík vrelo odporúčam každému!!!
Izka nedaj sa odradiť !!! :-)
Predstavujem si kombináciu tých surovín. Obed musí byť super. A tiež prekrásne servírovanie.
súhlasím..a pýtam sa:
prečo to @redakcia dovolí..??toto "štvanie" autorov receptov..??má z toho radosť či peniaze..??
je to v rukách @redakcie- či a akým spôsobom bude @VARECHA žiť..dľa počtu komentov denne vidím-že živorí..pozdravujem vás srdečne-dobrí ľudia z rokov minulých-zakladateľov @VARECHY a jej nádhernej atmosféry..
stále ešte verím...
@izka , vydrž!!!
Je smutné, že nás podozrievate z toho, že máme radosť z nepríjemných komentárov a nebodaj ich podporujeme, ako píšete, pre peniaze. Verte, že nie sme ani škodoradostní a ani nijakým spôsobom neprofitujeme z negatívnej atmosféry na Vareche, práve naopak. Aj my tu na druhej strane sme iba ľudia, a byť každodenným sudcom, riešiť, či a kto má pravdu alebo nie, čo vymazať a čo nie, nie je nič závideniahodné. Atmosféru na Vareche zásadným spôsobom vytvárajú jej užívatelia a ľudia sú rôzni a reagujú rôzne. A nie iba na Vareche, všade naokolo. V rámci objektivity však nemôžeme nekompromisne mazať a zakazovať prístup kritickým užívateľom. Ale určite sa snažíme neprekročiť isté hranice, ktoré sú stanovené v Pravidlách používania Varecha.sk. Napokon, keď si spätne prečítate napríklad komentáre k tomuto receptu, vidíte v ňom nejaké problematické komentáre?
Ešte pár slov ku kauze hviezdičkovania. Nad Vašimi podnetmi uvažujeme aj napriek tomu, že tento systém na Vareche funguje už roky.
Neviem o tom,ze by som pouzivala znaky...ja som ani neobvinovala,ze ste komentar vymazali,iba som sa zaujimala,preco sa mi nezobrazil cely text.
Dakujem za Vasu reakciu, a aj mne sa zle pozera na zakomplexovanych ludi,ktori za kazdu cenu chcu zhadzovat sikovnych prispievatelov.Tym som chcela @ izabelle vyjadrit podporu,ze je silna,sikovna a je dobre,ked odolava urazajucim komentarom pod jej receptami.
Z praxe si dovolim tvrdit,ze iba zavistlivi a neschopni ludia nedokazu ocenit schopnosti a sikovnost uspesnych ludi,vseobecne.
Dufam,ze mi
@ izabella prepaci,ze sa vyjadrujem pod jej receptom k teme hviezdickovania, ale tiez mi napadlo
@ mili redakcny tim, ze hviezdicky by mali moznost pridelovat iba taki,ktori recept vyskusaju a na zaklade skusenosti s pripravou a chutou vyjadria svoje pocity a ohodnotia dany recept, nie na zaklade sympatie k danemu autorovi.
Zelam Vam, v redakcii,ako aj @ izabelle prijemny letny den:-)
Ďakujeme. Hviezdičkovanie riešime, nie je to záležitosť jedného človeka, takže prosíme o trpezlivosť.
Prajem všetkým krásny deň.
oceňujem a prajem krásny deň všetkým na Vareche:-)
neverim ze kvoli trapnym hviezdickam by sem niekto prestal chodit alebo uverejnovat recepty. To uz by musel byt dost slaboduchy clovek, ked mu zalezi na takej hluposti. Kvoli urazkam to beriem, ale kvoli hviezdickam?! Ved o nicom nevypovedali. To maju dnes ludia starosti
prečo hneď slaboduchý?! každý sme iný. niekto je citlivý a niekto sa otrepe a ide ďalej. pre niekoho nič, pre iného, kto sem pridal 10, 20, 30, ... receptov, ohodnotenie jeho práce, fotiek, štylizácie popisu. a ako sa hovorí: 100x nič umorilo aj vola :-)
Ďakujeme za Vaše pekné slová a tešíme sa na ďalšie (a nielen Vaše) recepty. Veríme, že zrušenie hviezdičkovania receptov prispeje k pokojnej a príjemnej atmosfére na Varecha.sk. Snažme sa spolu :)