Hovädzie na smotane
Hovädzie na smotane

Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. júna 2017

Dnešný nedeľný obed. Mala som v mrazáku posledný kúsok hovädziny a kombinovala som ho dnes s údenou domácou klobáskou a fazuľkami.

4-5
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
80 g domáca
80 g domáca
300 g mrazená domáca
250 ml 33%
2 PL
1 ks
1 ks
1 ks
 podľa chuti
2 ks
5 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla, osušila.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som ho na kocky.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si slaninu aj cibuľu.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Paradajku a papriku som nakrájala na kocky. Paradajku keď pokrájate na malé kocky, nie je potrebné ju ošúpať, neroluje sa koža.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vybrala som z mrazáka fazuľku a nechala som ju samovoľne roztápať. Mäso potrebuje na dusenie svoj čas, takže zatiaľ sa fazuľka rozmrazí.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu som dala vytopiť nakrájanú slaninu.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som k nej cibuľu a nechala opiecť do svetlohneda a hneď som pridala aj mäso.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso som dusila samovoľne za občasného premiešania, pokiaľ sa neodparila všetka tekutina.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zostalo mäso už iba na tuku.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Teraz som pridala papriku a paradajku.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Osolila, okorenila, pridala som rascu a červenú mletú papriku. Všetko som dobre premiešala.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podliala som iba malým množstvom vody a pridala som bobkové listy a nové korenie. Počas celého dusenia mäsa, pridávam tekutinu vždy len po malých dávkach asi jeden deci. Dusila sa pod pokrievkou 50 min.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Keď som mäso podliala tretí krát, pridala som aj nakrájanú klobásu.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    K mäkkému mäsu som pridala fazuľky.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pridala som smotanu s múkou a už iba chvíľku nechala prejsť varom.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Hotové jedlo. Pokiaľ sa dusilo mäso, stihla som urobiť aj prílohu nokerle.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Vynikajúca chuť hovädzieho mäsa. Prajem vám dobrú chuť.

    Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

haji
U mě výborný oběd, bezva suroviny, servis, jako vždy, milá Izi! Krásná práce! Přeji Požehnanou neděli! Mám tě ráda, tvoje recepty jsou moje krevní skupina, přestože nemám tak úžasnou tvořivost a pečlivost, jakou máš ty, o to hlouběji smekám. Jsi šikulka!!
izabella929
@2010 , nech ťa to nemrzí, ešte pred zrušením hviezdičiek mal potrebu si do mňa kopnúť..( @haji ,normálne domáce recepty tu nikoho nezaujmú, iba prkotiny, ktoré možno keď uvarí a ochutná , vyhodí, ale pridal recept..tu ma už vôbec nič neprekvapí..prajem vám krásny večer a vďaka vám obom za komentáre.-)mám tu na šťastie iba tento jeden nick 7 rokov, nepotrebovala som si sama svoje recepty chváliť, ale ani nikomu ubližovať..
1x haji
babka123
Mne sa recept veľmi páči, výsledok vidieť na tanieri, spolu so zákuskom sa to samo núka - zjedz ma. Použité suroviny sú bežné, žiadne exoty.
45678
Fandim Ti,mila Izabella, ze si nad vecou
45678
@45678 (25.6.2017 19:40)

@redakcia ,preco mi neprechadza cely text? Viem,ze mazete nevhodne komentare,ale moj bol uplne odlisny,pochvalny,
povzbudivy..nestalo sa mi to 1x
Dakujem za vysvetlenie.
frezia68
Zaujímavá kombinácia,s fazuľkou som neskúšala.Ale hovädzina je moja obľúbená a Tvoj tanier je lákavý :-).
obor123
&Izka,na takýto rcp.som už dávno myslela,striehla...
Dávno som už chcela z fazuliek uvariť niečo iné ako prívarok.
Tak tu je môj vysnívaný recept.
redakcia
@45678 (25.6.2017 19:44)

Žiaden Váš komentár sme nevymazali. Skúste ešte raz, o žiadnom technickom probléme nevieme.
redakcia
@45678 (25.6.2017 19:44)

Ešte by mohol byť problém, ak ste v komentári použili znak horný apostrof. Tento znak koliduje s html programovacím jazykom a spôsobuje, že sa komentár, hoci bol napísaný v poriadku, neobjaví.
patroveckypitrs
Bisťu, dobré si navarila, s tou fazuľkou to je isto veľmi chutné. Ja mám rád recepty od teba, aj ich robím. Pekne si to napísala máš pravdu.
sracz
... vynikajúca domáca vára, na ktorú rád spomínam! Od Teba by som si, milá @Izabella929 by som si všetko čo navaríš a s "hokerlíkami" extra zvlášť, nechal ochotne (he-he) naložiť a hneď na štarte dupľom!
arnilka
krásny recept 5*
milá @izka , inšpirovala si ma, ja mám v mrazáku spracovanú vlastnú domácu, ale žltú maslovú fazuľku :-) ja som dostala chuť na sladkokyslú fazuľkovú omáčku z týchto mojich luskov a spravím k nej fašírku, samozrejme pridám do omáčky čerstvý kôpor na záver. my to máme radi :P
dakujem za výbornú inšpiráciu!
Tvoj krásny receptík vrelo odporúčam každému!!!
bozulka
Recept je nielen pekne vypracovaný,ale určite aj dobrý hoci niektoré suroviny pre mňa spolu v hrnci sú nezvyklé,ale čo nebolo môže byť.
Izka nedaj sa odradiť !!! :-)
motyka
Izabella - nedaj sa. Tí, čo Ti tu ubližujú, nemajú z Tvojej šikovnosti ...... ani 1%. Chcú ťa iba vyštvať, lebo nemáš konkurenciu.
Predstavujem si kombináciu tých surovín. Obed musí byť super. A tiež prekrásne servírovanie.
1x motyka
radost
@Motyka (26.6.2017 08:46)

súhlasím..a pýtam sa:
prečo to @redakcia dovolí..??toto "štvanie" autorov receptov..??má z toho radosť či peniaze..??
je to v rukách @redakcie- či a akým spôsobom bude @VARECHA žiť..dľa počtu komentov denne vidím-že živorí..pozdravujem vás srdečne-dobrí ľudia z rokov minulých-zakladateľov @VARECHY a jej nádhernej atmosféry..
stále ešte verím...
1x babav
babka123
Milá Izabella, fandím Ti a držím palce, proti Tvojim receptom perfektne nafoteným s podrobným a pochopiteľným popisom naozaj môže namietať len niekto, kto ešte nedržal v ruke varechu, nerozumie tomu, že je to nachystané s láskou, vidieť, že máš v tom záľubu. Môže to byť závistlivec, keď to sám tak nedokáže. Izka drž sa, máš tu veľa priaznivcov.
1x rela
arnilka
@radost máš to márne, tých ktorí to vydržali aj tak vyhodili, iných znechutili tak že sami odišli. máš pravdu načim zjednať poriadok s trollmi!!! redakcia nepočuje nevidí či nechce????
@izka , vydrž!!!
redakcia
Dobrý deň, všetkým.

Je smutné, že nás podozrievate z toho, že máme radosť z nepríjemných komentárov a nebodaj ich podporujeme, ako píšete, pre peniaze. Verte, že nie sme ani škodoradostní a ani nijakým spôsobom neprofitujeme z negatívnej atmosféry na Vareche, práve naopak. Aj my tu na druhej strane sme iba ľudia, a byť každodenným sudcom, riešiť, či a kto má pravdu alebo nie, čo vymazať a čo nie, nie je nič závideniahodné. Atmosféru na Vareche zásadným spôsobom vytvárajú jej užívatelia a ľudia sú rôzni a reagujú rôzne. A nie iba na Vareche, všade naokolo. V rámci objektivity však nemôžeme nekompromisne mazať a zakazovať prístup kritickým užívateľom. Ale určite sa snažíme neprekročiť isté hranice, ktoré sú stanovené v Pravidlách používania Varecha.sk. Napokon, keď si spätne prečítate napríklad komentáre k tomuto receptu, vidíte v ňom nejaké problematické komentáre?
Ešte pár slov ku kauze hviezdičkovania. Nad Vašimi podnetmi uvažujeme aj napriek tomu, že tento systém na Vareche funguje už roky.
45678
@ Redakcia (25.6.2017 20:33)

Neviem o tom,ze by som pouzivala znaky...ja som ani neobvinovala,ze ste komentar vymazali,iba som sa zaujimala,preco sa mi nezobrazil cely text.
Dakujem za Vasu reakciu, a aj mne sa zle pozera na zakomplexovanych ludi,ktori za kazdu cenu chcu zhadzovat sikovnych prispievatelov.Tym som chcela @ izabelle vyjadrit podporu,ze je silna,sikovna a je dobre,ked odolava urazajucim komentarom pod jej receptami.
Z praxe si dovolim tvrdit,ze iba zavistlivi a neschopni ludia nedokazu ocenit schopnosti a sikovnost uspesnych ludi,vseobecne.
Dufam,ze mi
@ izabella prepaci,ze sa vyjadrujem pod jej receptom k teme hviezdickovania, ale tiez mi napadlo
@ mili redakcny tim, ze hviezdicky by mali moznost pridelovat iba taki,ktori recept vyskusaju a na zaklade skusenosti s pripravou a chutou vyjadria svoje pocity a ohodnotia dany recept, nie na zaklade sympatie k danemu autorovi.
Zelam Vam, v redakcii,ako aj @ izabelle prijemny letny den:-)
1x rela
redakcia
@45678 (26.6.2017 11:18)

Ďakujeme. Hviezdičkovanie riešime, nie je to záležitosť jedného človeka, takže prosíme o trpezlivosť.
motyka
Ďakujem. Konečne nebudú závistlivci a zlí ľudia znehodnocovať prácu a šikovnosť ľudí, na ktorých oni nemajú. Dúfam, že sa na varechu vrátia aj tie a tí varecháči, ktorí z týchto dôvodov prestali uverejňovať svoje recepty. Varecha by predsa mala rozširovať vedomosti o varení, prípadne učiť nové ale aj skúsené kuchárky. Každý nech si vyberie z receptov to, čo mu vyhovuje a nie rozširovať zlo a nenávisť.
Prajem všetkým krásny deň.
jujoska
@Motyka (27.6.2017 10:12)

neverim ze kvoli trapnym hviezdickam by sem niekto prestal chodit alebo uverejnovat recepty. To uz by musel byt dost slaboduchy clovek, ked mu zalezi na takej hluposti. Kvoli urazkam to beriem, ale kvoli hviezdickam?! Ved o nicom nevypovedali. To maju dnes ludia starosti
mata3636
@Jujoska (27.6.2017 14:34)

prečo hneď slaboduchý?! každý sme iný. niekto je citlivý a niekto sa otrepe a ide ďalej. pre niekoho nič, pre iného, kto sem pridal 10, 20, 30, ... receptov, ohodnotenie jeho práce, fotiek, štylizácie popisu. a ako sa hovorí: 100x nič umorilo aj vola :-)
motyka
Jujoška - keď boli tie hviezdičky také trápne a o ničom nevypovedali, tak ich tu predsa netreba. Načo za nimi "plakať" a urážať tých, pre ktorých znamenali niečo iné, ako pre Teba.
izabella929
Ďakujem vám veľmi pekne všetkým.-) @redakcia srdečná vďaka za ústretovosť, možno bude trošku menej príťažlivé hodnotenie receptov, ale aj tak sa teším.-) Vážim si veľmi vaše pripomienky a krásne slová, možno dostanem opäť chuť pridávať ten kopec receptov, ktorými mám popísané celé hárky papierov a veru už som sa rozhodla ich sen nedávať..prajem vám všetkým veľa síl a verím, že táto krásna stránka opäť bude slúžiť pre všetkým ako potešenie..)
redakcia
@Izabella929 (27.6.2017 20:26)

Ďakujeme za Vaše pekné slová a tešíme sa na ďalšie (a nielen Vaše) recepty. Veríme, že zrušenie hviezdičkovania receptov prispeje k pokojnej a príjemnej atmosfére na Varecha.sk. Snažme sa spolu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia