Foto: bibia1
Manželova babka robieva tieto sladké koláčiky z repy a voláme ich repáky, preto ten názov :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Kvások: | |
100 ml |
|
40 g |
|
1 PL |
|
Plnka 1.: | |
1/2 ks |
|
2 PL |
|
1 balíček |
|
1 mokka lyžička |
|
1 ks, prášok |
|
1 PL |
|
Plnka 2.: | |
5 ks |
|
2 PL |
|
200 g |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Spravíme si kvások. Do vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme cukor. Necháme napučať.
-
2
Do preosiatej múky dáme kvások, vajíčko, soľ, cukor, mlieko, olej.
-
3
Dobre premiesime, vypracujeme cesto, ak treba pridávam hladkú múku. Necháme hodinu na teplom mieste vykysnúť. Po hodine nám cesto bude chcieť utiecť z misy :).
-
4
Za ten čas, čo nám bude cesto kysnúť, si pripravíme plnky. Plnka 1 - tekvicová - tekvicu si očistíme a nakrájame na slížiky. Pridáme ostatné suroviny a zmiešame. Tekvica pustí šťavu, tak túto scedíme, aby sa nám cesto pri práci nelepilo.
-
5
Plnka 2 - jablková - taktiež si jablká nastrúhame a pridáme potrebné ingrediencie.
-
6
Keď nám cesto vykyslo, rozdelíme si ho na polovicu. Každú polovičku rozvaľkáme na posypanej doske hladkou múkou a povykrajujeme pohárom krúžky. Lyžičkou vrstvíme plnky - jablkovú
-
7
a tekvicovú
-
8
Vytvoríme si bochníčky,
-
9
vytvarujeme ich do placky,
-
10
poprepichujeme vidličkou a natrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
11
Dáme do vyhriatej rúry upiecť
-
12
a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)
som rada, že sa vám receptík páči, repáčiky sú mňamka, hlavne od babičky.
@akeber - hej moja veľká pomocníčka Bibianka, vďaka