
Pečienkové halušky s kapustou
Mala som chuť na kapustové halušky... Po ceste domov som sa zastavila u...

Šutelica na červenô
Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...

Zapekaná tekvica
Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať. Múku...

Citrónové kačacie stehná
Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme,...

Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Komerčný recept<br /> Určite milujete kuracie mäso na všetky spôsoby. V tomto prípade sú podávané so špeciálnou...

Sabzi polo...ryža s mletým mäsom
Sabzi znamená zelené(rôzne zelené bylinky) a poló je ryža... takže tento recept som mohla nazvať aj...

Jahňací hrebienok s whisky dresingom
Jahňací hrebienok osolíme a okreníme, a v celku opekáme asi tri minúty zo všetkých strán, ...

Kapustník na plechu bez kysnutia
Kyslú kapustu, mleté mäso, vajcia, nastrúhané zemiaky, nakrájanú údenú slaninu, nakrájanú mladú...

Enerrgická morčia noha
No tak som sa teda inšpirovala a pustila som sa do toho viacmenej enerrgicky... :-))) Samozrejme,...

Zemiakový koláč zo zvyškov
Vždy v nedeľu robím slížikovú polievku. Tentokrát sa nezjedlo mäso z polievky. Rozmýšľala som, ...

Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou
Sezóna čerstvého kôpru, to treba využiť nie? Variť, variť nech si ho človek užije česrtvý...

Fazuľová polievka - grécka Mia Fasolada
Som priam notorický vyznávač fazuľových polievok. Vyrastal som na mamkiných a babkiných jednoduchých domácich s „ľečkami“,...

Cuketová pizza
Cuketu zbavíme šupky a jadierok a nastrúhame nahrubo. Vytlačíme šťavu a dužinu dáme do misy...

Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami
Steaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne,...

Grilovaný losos s brokolicou a cesnakovým dressingom
Tento recept som si vymyslela na základe toho že potrebujem zhodiť nejaké to kilečko a použila som...

Snehové gule s čokoládou
Su to vylepšené parené buchty, plnené čokoládou, obalené v kokose a pofrkané čokoládou. Je to síce...

Zapekaná špargľa v šunke
Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare...

Rizoto, čo má srdce
Manžel prišiel od mäsiara s bravčovými srdciami, tak som musela niečo vymyslieť...

Grilovaná cuketa s fetou
Cuketu rozrežeme na polovicu po dĺžke a vnútro vydlabeme, aby sme ju mohli naplniť.

Dobrotky z panvice
Skôr by sa hodil názov " co dům dal" , ale nejako som to pomenovať musela....

Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....

Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou
Toto jedlo sa dá jesť aj ako hlavný chod aj ako studená mysa .

Sviečková ako ju robila teta mojho otca
rozškvaríme na drobno nakrájenú slaninu, na něj zosklovatíme cibulu, odstavíme z ohňa. vložíme maso,...

Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy
Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...

Diana Steak a švédske zemiaky
Na vznik tohoto steaku si nárokujú naraz až traja kuchári - v USA, Austrálii a Brazílii....

Studená polievka zo žltého melónu, citrusov a mäty piepornej so sorbetom
Studené polievky sú veľmi zdravé, mimoriadne chutné, v horúcom lete výborne osviežia a často lepšie...

Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou
Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej...