
Polodivá svinka
Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne...

Sójové fašírky zo špekačky
je to lahký a lacný recept nahrada drahých mäsových faširiek.

Talianské tuniakové guličky
Tento recept som našla na internetovej stránke, kde si mamičky menia recepty, oblečko a podobne. Je to...

Sviečkovica s dubákmi a zeleninovou štrúdľou
Ako prvú pripravíme zeleninovú štrúdľu. Rozvaľkáme lístkové cesto, zeleninovú zmes rozmrazíme, na olivovom oleji...

Skartovaná špargľa ako surový stužkový šalát
Ak Vám práve nie je do smiechu, stačí si zapnúť translator... mňa dostane zakaždým, ...

Karí s baby zemiačkami a baby kukuričkami
Na suchej panvici opecieme biely mak a mandle. Mak musi troska zmenit farbu, malicko zhnednut...

Teľacie fašírky
Mäso a salámu zomelieme na mlynčeku so žemľami, ktoré boli namočené v mlieku. Na oleji...

Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...

Pórovo-syrový koláč s levanduľou
Výborný slaný koláč s chuťou čerstvej levandule. patrí medzi spomienkové, keď bola vo vinohrade oberačka,...

Bravčové kocky s cuketou a pšenom
Nemám veľmi rada ryžu, takže testujem prílohy, ktoré ju nahradia. V poslednom čase je...

Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami, ktorú môžete podávať ako prílohu k mäsu či zelenine pripravenej na indický spôsob....

Karí zelenina na plechu
Výborne chutí či už ako teplá zeleninová príloha, ale aj samostatne.

Pečená plnená podbrušinka
Včera som dostala čerstvú dodávku mäsa a výrobkov z farmy. Objednala som si aj podbrušinku na...

Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.

Teplý špargľový šalát s hráškom, prosciuttom a mätou
Ľahké a rýchle jedlo alebo predjedlo.

Jesenné hovädzie na zelenine
Naozaj som nevedela ako to pomenovať. Hovädzinu som varila prvý či druhýkrát a v takejto úprave...

Zapečené rolky v zemiakoch
Konečne som sa odhodlala vyskúšať urobiť bylinkové maslo, keďže som nezohnala medvedí cesnak, tak som ho urobila...

Losos Teriyaki
Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme...

Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...

Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...

Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...

Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a...

Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...

Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...

Quinoový šalát s maslovou rybou
Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi...

Nenáročná vajíčková polievka
Do hrnca dáme olej, keď sa zohreje, prisypeme múku a urobíme si zápražku. Miešame...

Polentový koláč plnený lososom, špenátom a tofu
Opäť je tu moja obľúbená polenta. Tento koláč na slano je neuveriteľne univerzálny. Môžete ho...