Bažant v borievkovej omáčke
Bažanta rozdelíme na 8 menších častí. Potrieme ich horčicou a opečieme na oleji. Opečené mäso...
Poézia večera
Pod týmto názvom som v jednom staršom časopise našla tento recept na palacinky s chutnou plnkou.
Seitanové roládky s tymiánom
Seitan pripravený z 1 kg hladkej múky (viac o príprave seitanu http://varecha. pravda. sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-recept. html ) vytvarujeme...
Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....
Bryndzové pirohy z tvarohového cesta
Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...
Kura s ryžou z jednej panvice
Ak hľadáte chutné jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj šetrí váš čas v kuchyni, tento recept na kuracie mäso s ryžou SOS je ideálnou voľbou!...
Calzone s brokolicovou plnkou
U nás doma všetci milujeme taliansku kuchyňu, dnes sme si ju užili vo výbornej ľahkej...
Kuřecí uzená noha s mangoldem
Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...
Mušle v omáčke – buzara
Mušle očistíme a opláchneme, vložíme do horúceho oleja a dobre ich premiešame. Keď sa otvoria, pridáme cesnak a...
Kuracie soté s olivami a cherry paradajkami
Na rozpálenom oleji popražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky, po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak....
Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou....
Zdělávaná mrkev s okurkami
Snažím se zhubnout a tak zeleninu používám častěji, než dříve. A mrkev mám moc ráda....
Kurča podľa Tamary
Recept inšpirovaný knihou Hydinové špeciality. Kto bola Tamara, netuším, ale kuriatko na jej spôsob...
Talianska fazuľa s rozmarínom
Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi...
Mánkův pečený kapr s nivovou náplní
Byl deštivý víkend, který jsem trávil sám na úplně prázdné ubytovně v Praze. Můj spolunocležník...
Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...
Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...
Červené kurča
Červenú repu používam často a na rôzne spôsoby. V tomto recepte som ju použila pri príprave...
Pečená parmica so zemiakmi
Z rýb oškrabeme šupiny, vykostíme od vrchnej plutvy až k bruchu a vyberieme vnútornosti. Opláchneme...
Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom
Vajcia uvaríme natvrdo. Fazuľové struky krátko predvaríme. Zemiaky uvaríme domäkka a opečieme s predvarenými fazuľovými...
Tučná krkovička
Krkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie...