Zapekané cestoviny s brokolicou

ingrid55 - bez fotkyingrid55, 7. novembra 2011

Hladala som nieco vhodne na veceru, chcela som zapekanu brokolicu s cestovinami, ale moj priatel sa vyjadril ze je to vsetko take biele...a tak Zobraziť celý popisHladala som nieco vhodne na veceru, chcela som zapekanu brokolicu s cestovinami, ale moj priatel sa vyjadril ze je to vsetko take biele...a tak som to spravila farebne..:)

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g podľa chuti
0,5 kg
1 ks
1 ks
1 ks čerstvé celé
250 ml
cca 0,2 l




Postup

  1. 1

    Uvaríme si cestoviny podľa návodu. Pokiaľ sa nám varia cestoviny, na troške oleja (alebo na masle) speníme nadrobno nakrajanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú červenú papriku( ja som pridala aj na kocky nakrajanú diétnu salámu - ale nemusí byť:) ). Necháme chvíľu dusiť a zalejeme kečupom, osolíme a okoreníme podľa chuti. Ja som k tejto červenej zmesi pridala aj kúsok taveného syra, čo nemal kto zjesť. Keď to trochu pobubloce, odstavime. Samozrejme popri tom všetkom si sparíme brokolicu v troche vody.Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a dáme ju do vriacej osolenej vody, necháme ju tam asi po dobu 5 min. Potom scedíme.

  2. 2

    Zapekaciu nádobu si vymastime olejom. Prvou polovicou cestovín zakrijeme spodok nádoby. Na to dáme našu "červenú" zmes, trochu pritlačíme. Na "červenú" poukladáme sparenú brokolicu. Na to poukladáme zvyšné cestoviny. Tie posypeme nastruhaným syrom(ja som použila to čo som mala v chladničke, čiže Gouda a Ementál). Nemusí ho byť hrubá vrstva, len aby tam bol rovnomerne( nemám odhad koľko som ho nastrúhala, ale mala som jednu tenšiu súvislú vrstvu po celej ploche). Na záver spravíme zálievku z jogurtu(kľudne použite smotanu), vajca, soli a korenia. Ja som dala do jogurtu aj trochu mlieka, lebo bol veľmi hustý. Pomaly a rovnomerne zalejeme. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry cca 200° C na 20 minút. Necháme vyhladnúť a podávame. Keď cestoviny krájame tak by sme mali mat červenú, zelenú a bielu vrstvu. Na budúce, dúfam, stihnem odfotit, žiaľ, to sa mi ešte nikdy nepodarilo :) snáď to svedčí o všetkom. Dúfam, že tento postup som napísala dosť zrozumiteľne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia