Prsia plnené špargľou a syrom

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 11. mája 2015
Prsia plnené špargľou a syrom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
40 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zelenú špargľu očistíme a konce odrežeme. Vložíme do vriacej a osolenej vody a necháme povariť. Keď je špargľa polomäkká, vložíme ju do studenej vody s ľadom a rýchlo ochladíme. Na panvičke špargľu urestujeme na masle a dochutíme soľou.

  2. 2

    Kuracie prsia pozdĺžne prerežeme tak, aby sme mohli dovnútra vložiť syr a špargľu, ale aby sa prsia neotvorili. Ugrilujeme ich na grile.

  3. 3

    Malé baby zemiaky dobre umyjeme a so šupkou uvaríme. Na panvičku dáme olivový olej a baby zemiaky.

  4. 4

    Zemiaky necháme opiecť a pred koncom pridáme na polovičky nakrájané olivy, cherry paradajky, čerstvý rozmarín, soľ, plátok citróna a niekoľko plátkov cesnaku.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Jar na tanieri (2)

Diskusia k receptu