Prsia plnené špargľou a syrom
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 11. mája 2015
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 11. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zelenú špargľu očistíme a konce odrežeme. Vložíme do vriacej a osolenej vody a necháme povariť. Keď je špargľa polomäkká, vložíme ju do studenej vody s ľadom a rýchlo ochladíme. Na panvičke špargľu urestujeme na masle a dochutíme soľou.
- 2
Kuracie prsia pozdĺžne prerežeme tak, aby sme mohli dovnútra vložiť syr a špargľu, ale aby sa prsia neotvorili. Ugrilujeme ich na grile.
- 3
Malé baby zemiaky dobre umyjeme a so šupkou uvaríme. Na panvičku dáme olivový olej a baby zemiaky.
- 4
Zemiaky necháme opiecť a pred koncom pridáme na polovičky nakrájané olivy, cherry paradajky, čerstvý rozmarín, soľ, plátok citróna a niekoľko plátkov cesnaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu