Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 16. októbra 2011
Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept)
Foto: bibia1
6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
250 g
:
300 g
 podľa potreby
Omáčka:
1 ks
100 ml
2 PL
:
2 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme korením na grilované kurča, posypeme sušenou pažitkou, korením Harmónia z oboch strán. Na vrchnú stranu poukladáme rozdelené bobkové listy

    Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a nahrubo navrstvíme na plátky pokrájané šampiňóny.

    Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podnos vložíme do parného hrnca, pripravíme na parenie, načasujeme 40 min. a paríme.

    Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ryžu som mala uvarenú z predchádzajúceho dňa, ale ... 300 g ryže dáme do nádoby na ryžu, zalejeme vodou 1 cm nad ryžu, ovegetíme a dobre premiešame. Pridáme do parného hrnca 20 min. pred dokončením - nemám ani obrázok :)

  5. 5

    po 40 minútach zaznie gong. Šťavu zo zbernej nádoby zlejeme a že jej je dosť :), a mäsko vrátime naspäť, nech nám nevychladne.

    Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme bambino a dobre premiešame.

    Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme prevariť a pridáme v mlieku rozhabarkovanú múku. Opäť necháme prejsť varom

    Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a posypeme oreganom.

    Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetko je hotové, môžeme podávať. Dobrú chuť.

    Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

hviezdickaz
fuuuuha ... tomu sa hovori nazov... tusila som,ze receptik je od teba :))) ten parny hrniec sa mi zacina pacit :)
bibia1
@evusik , som si povedala, keď si vymýšľaš názov, čo tak vymyslieť slovo :), ale u nás doma sa dalmachínom myslí - predstav si postieľku, krásnu, a nad ňou visí záclonka, akoby "nebesa" a to je ten dalmachín, no a v tomto prípade je to tá omáčka :) By mi slovenčinári dali, čo? :):):)
@hviezdickaz , veľmi pekne ďakujem, si ma potešila
@tatranka , €akeber ďakujem
:)
matata1
@bibia1 pekné slovičko si vymyslela. Ja si myslím, slovenčinári musia prežiť väčšie hrôzy, niekedy aj mňa trhá pri hrúbkach ako remeň. Niekedy mám pocit, že na internete neplatia žiadne pravidlá slovenského pravopisu! Mne dalmachín (baldachýn) páči.
bibia1
@matata1 :):): neuveríš, ako sa tu smejem - baldachýn je to správne slovíčko - ale veď nech !:) Ďakujem
altyn
Krásne a aj názov sa mi páči. Samozrejme už je to uložené v KK. :-)))
matata1
@bibia1 chi chi aj ja sa smejem s Tebou. Je to proste origoš recept s názvom, ktorý na prvý pohľad zaujme.
matata1
Jéj @bibia1 Ty si ten bombastický názov opravila!? Mne sa ten dalmachín tak veľmi páčil :o)))
altyn
Jáááj, skoro mi to ušlo! Krásne, určite čoskoro urobím! :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia