Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca fotorecept
Foto: bibia1
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme korením na grilované kurča, posypeme sušenou pažitkou, korením Harmónia z oboch strán. Na vrchnú stranu poukladáme rozdelené bobkové listy
-
2
a nahrubo navrstvíme na plátky pokrájané šampiňóny.
-
3
Podnos vložíme do parného hrnca, pripravíme na parenie, načasujeme 40 min. a paríme.
-
4
Ryžu som mala uvarenú z predchádzajúceho dňa, ale ... 300 g ryže dáme do nádoby na ryžu, zalejeme vodou 1 cm nad ryžu, ovegetíme a dobre premiešame. Pridáme do parného hrnca 20 min. pred dokončením - nemám ani obrázok :)
- 5
po 40 minútach zaznie gong. Šťavu zo zbernej nádoby zlejeme a že jej je dosť :), a mäsko vrátime naspäť, nech nám nevychladne.
- 6
Pridáme bambino a dobre premiešame.
- 7
Necháme prevariť a pridáme v mlieku rozhabarkovanú múku. Opäť necháme prejsť varom
- 8
a posypeme oreganom.
- 9
Všetko je hotové, môžeme podávať. Dobrú chuť.
- 5
@hviezdickaz , veľmi pekne ďakujem, si ma potešila
@tatranka , €akeber ďakujem
:)