Foto: kecemis
Kedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez samostatne. Citronova stava, dressing dava salatu osviezujucu chut, ktora sa hodi Zobraziť celý popisKedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez samostatne. Citronova stava, dressing dava salatu osviezujucu chut, ktora sa hodi do tychto horucich dni. Pocet porcii zalezi na tom ako sa bude podavat, ci ako priloha, alebo samostatne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrncek |
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks (anglická) |
|
2 - 4 ks |
|
1/4 hrnček |
|
2 PL |
|
Dressing: | |
3 - 4 ks |
|
2 1/2 ČL (fish sauce) |
|
1 1/2 PL |
|
2 PL |
|
1/4 ČL (alebo sušené feferónky) |
|
Postup
-
1
Dal som si uvarit quinou. Kym sa varila, nakrajal som vsetky suroviny na drobno. Uhorku som zbavil jadierok, pretoze to je zdroj vody, ktora sa uvolni a salat sa stane mlandravy.
-
2
Potom som spravil dressing. Zmiesal som vsetky ingrediencie. Miesal som pokial sa cukor uplne nerozpustil. Ja som pouzil stavu s troch limetiek, pretoze boli hodne stavnate. Bolo to asi 1/4 pohara.
-
3
Do vychladenej quinoi som vmiesal nakrajanu zeleninu. Potom primiesam dressing. Ak treba pridam sol, cukor alebo citronovu stavu. Dam do chladnicky, pokial sa nebude servirovat. V chladnicke vydrzi aj niekolko dni.
Toto sa mi veľmi hodí. Vďaka @kecemis !
TS
Recept je skutočne výborný, hlavne na tieto teplé dni čo nás čakajú.
@zuzanka som si isty ze by to bola vyborny doplnok k lososu. Dakujem.