Quinoa s citrónovou šťavou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 30. júna 2015
Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept)
Foto: kecemis

Kedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez samostatne. Citronova stava, dressing dava salatu osviezujucu chut, ktora sa hodi do tychto horucich dni. Pocet porcii zalezi na tom ako sa bude podavat, ci ako priloha, alebo samostatne.

4-8
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrncek
1/2 KL
1 ks
1 ks
1 ks (anglická)
2 - 4 ks
1/4 hrnček
2 PL
Dressing:
3 - 4 ks
2 1/2 ČL (fish sauce)
1 1/2 PL
2 PL
1/4 ČL (alebo sušené feferónky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dal som si uvarit quinou. Kym sa varila, nakrajal som vsetky suroviny na drobno. Uhorku som zbavil jadierok, pretoze to je zdroj vody, ktora sa uvolni a salat sa stane mlandravy.

    Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som spravil dressing. Zmiesal som vsetky ingrediencie. Miesal som pokial sa cukor uplne nerozpustil. Ja som pouzil stavu s troch limetiek, pretoze boli hodne stavnate. Bolo to asi 1/4 pohara.

    Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladenej quinoi som vmiesal nakrajanu zeleninu. Potom primiesam dressing. Ak treba pridam sol, cukor alebo citronovu stavu. Dam do chladnicky, pokial sa nebude servirovat. V chladnicke vydrzi aj niekolko dni.

    Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Hmmm, tak toto áno, toto sa mi veľmi páči, quinoa na veľmi svieži spôsob, nádherne si to skombinoval, takým fajne vychladeným by som veru neohrdla aj hneď :) 5*
Ja som tiež rozmýšľala, čím by sa dala nahradiť rybacia omáčka, nepoužívam ju, takže nepoznám jej chuť, ale tento šalát určite vyskúšam, nakoľko tvoj karfiolivý šalát ma veľmi milo prekvapil....
"Dal som si uvarit quinou"...ale ako? Prosím doplň, či ju variť ako cestovinu, ryžu, alebo ako? Určite to pomôže veľa varecháčom...ďakujem.
Recept je skutočne výborný, hlavne na tieto teplé dni čo nás čakajú.
@marianne urcite, treba vyskusat. @braxi ja davam pomer na jeden pohar quinoi jeden a pol pohara vody. Takze si dam do vody kvapku oleja, alebo masla, trosku soli a quinou. Takto to neham zovriet, potom stiahnem teplo na minimum a varim 15 minut. po 15 minutach vypnem a este neham na platni stat a pomaly chladnut. Quinoa bude este stale pradcovat, zmeni svoj objem az trojnasobne. Myslim, ze aj na sacku su dobre popisane instrukcie, ako ju uvarit.
@zuzanka som si isty ze by to bola vyborny doplnok k lososu. Dakujem.
ja som dobre vedela, že to bude skvelá kombinácia! U mňa namiesto mrkvy reďkovka a bez koriandra. Ak by sa zdal na fotke losos nejaký bezfarebný, to bude tým, že bol pečený v papillote, potretý dijonskou horčicou pred tým než bol posypaný provensálskym korením. Vďaka za parádny chuťový zážitok @kecemis , určite bude častejšie na mojom tanieri


Ahoj, velmi podobne spravene len som papriku a dal opiect a uhorku nahradil pecenou hokaido. Klobasa je exoticka varianta- ryzova muka, cerstvy kokos, chilli, koriander a krokodil :-)



Pridaj komentár k receptu: