Quinoa s citrónovou šťavou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 30. júna 2015
Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept)
Foto: kecemis

Kedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez samostatne. Citronova stava, dressing dava salatu osviezujucu chut, ktora sa hodi Zobraziť celý popisKedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez samostatne. Citronova stava, dressing dava salatu osviezujucu chut, ktora sa hodi do tychto horucich dni. Pocet porcii zalezi na tom ako sa bude podavat, ci ako priloha, alebo samostatne.

4-8
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrncek
1/2 KL
1 ks
1 ks
1 ks (anglická)
2 - 4 ks
1/4 hrnček
2 PL
Dressing:
3 - 4 ks
2 1/2 ČL (fish sauce)
1 1/2 PL
2 PL
1/4 ČL (alebo sušené feferónky)




Postup

  1. 1

    Dal som si uvarit quinou. Kym sa varila, nakrajal som vsetky suroviny na drobno. Uhorku som zbavil jadierok, pretoze to je zdroj vody, ktora sa uvolni a salat sa stane mlandravy.

    Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som spravil dressing. Zmiesal som vsetky ingrediencie. Miesal som pokial sa cukor uplne nerozpustil. Ja som pouzil stavu s troch limetiek, pretoze boli hodne stavnate. Bolo to asi 1/4 pohara.

    Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladenej quinoi som vmiesal nakrajanu zeleninu. Potom primiesam dressing. Ak treba pridam sol, cukor alebo citronovu stavu. Dam do chladnicky, pokial sa nebude servirovat. V chladnicke vydrzi aj niekolko dni.

    Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
Hmmm, tak toto áno, toto sa mi veľmi páči, quinoa na veľmi svieži spôsob, nádherne si to skombinoval, takým fajne vychladeným by som veru neohrdla aj hneď :) 5*
junior
Aj mne sa to veľmi páči a som rád, že si tento recept dal. Prednedávnom som objavil quinou v obchode, tak skúšam....
Toto sa mi veľmi hodí. Vďaka @kecemis !
babav
Vyborny , zdravy salat ...u mna bude bez rybacej omacky a cukru . Vdaka za inspiraciu @kecemis :-).
violeta
Ja som tiež rozmýšľala, čím by sa dala nahradiť rybacia omáčka, nepoužívam ju, takže nepoznám jej chuť, ale tento šalát určite vyskúšam, nakoľko tvoj karfiolivý šalát ma veľmi milo prekvapil....
kecemis
Dakujem za pristavenie. @violeta ak chces nahradit rybaciu omacku, mozes pouzit soya sauce. Ta sa bezne pouziva, ale da sa pouzit aj napr. Worcestershire sauce.
braxi
"Dal som si uvarit quinou"...ale ako? Prosím doplň, či ju variť ako cestovinu, ryžu, alebo ako? Určite to pomôže veľa varecháčom...ďakujem.
Recept je skutočne výborný, hlavne na tieto teplé dni čo nás čakajú.
kecemis
@marianne urcite, treba vyskusat. @braxi ja davam pomer na jeden pohar quinoi jeden a pol pohara vody. Takze si dam do vody kvapku oleja, alebo masla, trosku soli a quinou. Takto to neham zovriet, potom stiahnem teplo na minimum a varim 15 minut. po 15 minutach vypnem a este neham na platni stat a pomaly chladnut. Quinoa bude este stale pradcovat, zmeni svoj objem az trojnasobne. Myslim, ze aj na sacku su dobre popisane instrukcie, ako ju uvarit.
@zuzanka som si isty ze by to bola vyborny doplnok k lososu. Dakujem.
braxi
kecemis...dakujem za info, ešte som to nevarila, ale teraz budem, už som si kúpila...
tiginko
ja som dobre vedela, že to bude skvelá kombinácia! U mňa namiesto mrkvy reďkovka a bez koriandra. Ak by sa zdal na fotke losos nejaký bezfarebný, to bude tým, že bol pečený v papillote, potretý dijonskou horčicou pred tým než bol posypaný provensálskym korením. Vďaka za parádny chuťový zážitok @kecemis , určite bude častejšie na mojom tanieri


kecemis
@tiginko som nesmierne rad, ze chutilo. S tou redkovkou to je skvely napad. Nabuduce urcite aplikujem u nas. Pekne foto. Dakujem.
2010
Ahoj, velmi podobne spravene len som papriku a dal opiect a uhorku nahradil pecenou hokaido. Klobasa je exoticka varianta- ryzova muka, cerstvy kokos, chilli, koriander a krokodil :-)


kecemis
Dakujem. Inak fajn napad s hokaido, urcite to pouzijem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia