Roláda špeciál

johny46 - fotkajohny46, 10. decembra 2010

Táto roláda sa dá aj na teplo aj na studeno,je naoko veľmi príťažlivá ,priam hovorí ochutnaj ma.

Suroviny

1 kg
4
150 g, plátky
15O g, plátky
3oo g




Postup

  1. 1

    Mäso rozrežeme na jeden veľký plát,ktorý opatrne rovnomerne naklepeme.Osolíme,okoreníme.Z vajec si upečieme omeletu,ktorú položíme na rozklepané karé. Na to uložíme plátkový eidam,na neho šunku. Hydinovú pečeň nakrájame na jemno a podusíme na troške oleja. Ochutíme kečupom a horčicou.Necháme trochu ochladiť a navrstvíme ako poslednú vrstvu rolády.

  2. 2

    Celé to zrolujeme a spevníme niťou. Opečieme na oleji a dáme do rúry upiecť podliate výpekom s vodou.Počas pečenia poliedame výpekom.Pokiaľ je málo výpeku dolievame.Pečieme asi 1 hodinu.Treba vyskúšať individualne,lebo každá rúra pečie inak. Podávame k tomu zemiakové pyré a brusnicovú omáčku. Pri naporcovaní nás chuťovo naladí vizuálny efekt tejto roládky.

Diskusia k receptu

kuchticka
Znie to velmi lakavo. Ja urcite spravim, len plnku urobim podla svojho. Lebo podobne robievam, iba tym sposobom, ze nereziem kare, ale spravim dieru z jedneho koca na druhy(koniec nedoreziem). Naplnim tekutou naplnou podla fantazie. Rozslahane vajcia, cervenu papriku, uhorku na drobno pokrajanu , petrzlenku, sol. Koniec zasijem a peciem.
marikafil
Ja robievam karé s klobásou - ideálna je suchá maďarská, čabajka alebo ďulajka - do karé urobím dieru ostrým nožom, strčím tam klobásu a dám piecť. Je to rýchle a dobré - a na studeno veľmi pekný efektný nárez.
evanaaa
Mne s apráve tento spôsob ako roláda páči a tiež tá omeleta v tom. Ten druhý spôsob využívam pri bravč. panenke.
elle82
No zaujimavý receptík..ukaldám do KK...len škoda, že si nenafotila...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia