Cícerový kuskus

ckatka - bez fotkyckatka, 16. októbra 2013

Nasla som viacero receptov na kuskus, ale takyto zatial nie. Pridavam pre inspiraciu (a aby som sama nezabudla ako som ho robila) :)

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (čerstvý alebo konzervovaný)
400 g
 na posypanie (parmezan napr.)




Postup

  1. 1

    Toto je jeden z receptov, ktore milujem pre ich rychlost a jednoduchost. A mnozstva "od oka" Den vopred si namocime suchy cicer do vody. Skontrolujeme, ci mame v spajzi vsetko ostatne, ak nie, nieco vynechame a pridame nieco ine :)

  2. 2

    Dame varit cicer do vody (studenej neosolenej), a po cca 10 minutach zlejeme a dame novu vodu - netusim preco, docitala som sa, ze sa to tak ma robit, tak dodrziavam, ale myslim ze sa nic nestane ked vodu nezlejete. Ja som ho potom varila este 50 minut (aby to bola dokopy hodina) v obycajnom hrnci, a je fajny makky.

  3. 3

    V priblizne 55tej minute varenia ciceru si v inom hrnci rozohrejeme maslo (lyzicu-dve), oprazime na nom pretlaceny cesnak (jeden-dva strucky, kto ma rad cesnakovejsie, spokojne dajte viac). Dajte si zovriet vodu do konvice (tolko kolko je kuskusu - 400g balenie kuskusu malo cca pol litra na objem, tak som dala pol litra vody). Do hrnca hodte ocedeny cicer, hrozienka, trosku nechajte oprazit na tom masielku, pridajte suchy kuskus a vriacu vodu, odstavte zo sporaka a pod pokrievkou nechajte chvilu stat (5 minut). Vmiesajte orechy. Na tanieri mozte posypat struhanym syrom, petrzlenovou vnatou, alebo cim chcete. Ja som si k tomu dnes dala struhanu mrkvu s medom a citronom, lebo same o sebe je to relativne suche jedlo. Dobru chut!

Diskusia k receptu

radulienka
@Ckatka , voda sa zlieva, aby nenadúvala, inak sa mi recept páči, kuskus milujem a cícer tiež, tak to dám dokopy a iste to bude chutnučké, dík za recept...
methi
Ja vodu nezlievam, staci pridat bobkovy list do variaceho sa ciceru (alebo inej strukoviny) alebo ine korenie, ktore je dobre proti naduvaniu. Zlievam len tu vodu, v ktorej sa cicer macal cez noc.
jamarlen
dobre, že si zapísala rcp. sem - škoda by bolo zabudnúťna také jedlo, sladká aj slaná variácia, jemná chuť...tak už ani ja nezabudnem:)
hannah22
zaujímavý recept... ukladám, bude nová skúsenost.... dík... 5*.. :))
sportak
Skvelý rcp. Tak ako Radulienka aj u nás doma máme veľmi radi cícer a kuskus. Ďakujem za výbornú inšpiráciu.
ckatka
@radulianka - dakujem za info ;) myslela som si ale nemam to fyziologicky preukazane, tak som radsej nepisala...a bobkovy list sa mi k takymto jedlam dako nehodi, cize vodu zlievame teda :)

dufam ze ked nabuduce budem robi, podari sa mi pridat aj fotku :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia