Hubové guľky v syrovej omáčke

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 26. júna 2012
Hubové guľky v syrovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g, zmes
4 ks
2 ks
150 ml
100 g
Syrová omáčka:
500 ml
100 ml
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Žemle nakrájame na kocky. Pridáme hríbiky orestované na cibuľke. Pridáme vajcia, soľ, petržlenovú vňať, mlieko a dobre premiešame.

  2. 2

    Z hotovej masy vytvarujeme guľky a paríme ich na pare. Hotové polejeme syrovou omáčkou.

  3. 3

    Syrová omáčka: Na masle opražíme múku, zalejeme mliekom a krátko povaríme. Pridáme postrúhaný syr a zjemníme smotanou.

Diskusia k receptu

dadecova
to je niečo pre mňa :D hned by som si dala, úžasný recept !
tatranka
Pekný recept.Už je uložený.Za chvíľku už budeme nosiť dubáky domov...aspoň dúfam.
haston
dobrý nápad. takto som ešte jedlo z húb nerobil. ale budem.
3sandra3
tiež sa mi páči a preto si ho dávam do kk... vyzerá to veľmi chutne
zvoncek
mňa zaujali nielen guľky, ale hlavne tá príprava syrovej omáčky,
tá sa môže hodiť k hociktorej varenej zelenine alebo na cestoviny,
ukladám do kk....
zdenkas
Aj ja sa teším na toto papaníčko,len tie hríbiky nie a nie narásť.
pivonka
Vyskúšala som tento recept, aj keď som mala iba pečiarky. V rozpise surovín na omáčku nie je múka, v popise varenia sa múka uvádza. Podľa mňa nie je treba. Ak by dala chladnička, kľudne by som pridala k restovanej cibuľke aj slaninku, či do hubovej hmoty naškrabkala kuraciu pečeň. Jedlo mi chutilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia