Hubové guľky v syrovej omáčke
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 26. júna 2012
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 26. júna 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žemle nakrájame na kocky. Pridáme hríbiky orestované na cibuľke. Pridáme vajcia, soľ, petržlenovú vňať, mlieko a dobre premiešame.
- 2
Z hotovej masy vytvarujeme guľky a paríme ich na pare. Hotové polejeme syrovou omáčkou.
- 3
Syrová omáčka: Na masle opražíme múku, zalejeme mliekom a krátko povaríme. Pridáme postrúhaný syr a zjemníme smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tá sa môže hodiť k hociktorej varenej zelenine alebo na cestoviny,
ukladám do kk....