Foto: dolceevita
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Uvaríme si v osolnej vode cestoviny- tagliatelle. Ja som použila z 500g sáčku, polovicu. Ako sa nám varia tagliatelle, ošúpeme si cibuľu a nakrájame na menšie kocky. Na panvicu dáme trošku olivového oleja a smažíme cibuľu s brav. mäsom. Mäso dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Po asi 3min. osmáhnutia mäsa, pridáme chili omáčku a nasekané paradajky v konzerve. Varíme cca. 2 minúty.
- 2
Po osmáhnutí a varení mäsa na panvici, panvicu odstavíme zo sporáka. Pripravíme si zapekaciu misu. Do zapekacej misy vložíme uvarené tagliatelle a vlejeme vyhotovené mäso z panvice. V zapekacej mise premiešame mäso a tagliatelle. Celé to zalejeme sladkou smotanou na šľahanie a dáme zapiecť do vopred prehriatej trúby. Ku koncu zapekania vyberieme z trúby , posypeme strúhaným syrom a dáme znova na malú chvíľu zapiecť.
- 3
Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu