Haevy Hege

dolceevita - fotkadolceevita, 18. augusta 2012
5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. kvlaitné mleté
1
400g konzerva nasekaných
5PL
1
 nastruhany
500g




Postup

  1. 1

    Uvaríme si v osolnej vode cestoviny- tagliatelle. Ja som použila z 500g sáčku, polovicu. Ako sa nám varia tagliatelle, ošúpeme si cibuľu a nakrájame na menšie kocky. Na panvicu dáme trošku olivového oleja a smažíme cibuľu s brav. mäsom. Mäso dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Po asi 3min. osmáhnutia mäsa, pridáme chili omáčku a nasekané paradajky v konzerve. Varíme cca. 2 minúty.

  2. 2

    Po osmáhnutí a varení mäsa na panvici, panvicu odstavíme zo sporáka. Pripravíme si zapekaciu misu. Do zapekacej misy vložíme uvarené tagliatelle a vlejeme vyhotovené mäso z panvice. V zapekacej mise premiešame mäso a tagliatelle. Celé to zalejeme sladkou smotanou na šľahanie a dáme zapiecť do vopred prehriatej trúby. Ku koncu zapekania vyberieme z trúby , posypeme strúhaným syrom a dáme znova na malú chvíľu zapiecť.

  3. 3

    Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

sneica
cestoviny syr maso paradajky ....super ,to musi chutit takze ukladam...:)
zdezda
táto zmes mäska a paradajok+syr by mohla ísť aj medzi lasane, že?, ukladám, vyskúšam :-)
tiginko
vyskúšané, s pridaním posekaných olív a parmezánom na záver...vynikajúce @Dolceevita ! Vďaka za skvelý tip na jednoduchý a rýchly obed




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia