Vegan ryba so zemiakovo-mrkvovou kašou

mythra - fotkamythra, 14. mája 2014
Vegan ryba so zemiakovo-mrkvovou kašou
Foto: mythra

Inšpirované receptom od Proste0monika, a recept nie je len vianočný :) Chutil úžasne, varením sa výrazná chuť zeleru naozaj stratí. Doporučujem každému ako náhradu Zobraziť celý popisInšpirované receptom od Proste0monika, a recept nie je len vianočný :) Chutil úžasne, varením sa výrazná chuť zeleru naozaj stratí. Doporučujem každému ako náhradu ryby.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/2 bal.
5 PL
podľa potreby
Kaša:
5 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé časti a dáme variť do mäkka v osolenej vode. Vo vode varíme aj očistenú mrkvu, ktorú potom vytiahneme zvlášť. Keď sú zemiaky úplne mäkké, zlejeme vodu, pridáme mlieko podľa potreby a rozmačkáme/rozmixujeme na kašu. Do kaše nastrúhame už uvarenú mrkvu a zmiešame.

  2. 2

    Zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na asi 1cm plátky, ktoré dáme variť v osolenej vode do mäkka. Uvarený zeler dáme trochu vychladnúť, okoreníme a obalíme ho v riasach. Mal by byť ešte trochu mokrý, aby sa riasy pekne prispôsobili a lepšie sa s nimi pracovalo. Pripravíme si hustejšie cestíčko z múky, vody, soli a majoránu, v ktorom obalíme nachystaný zeler a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista.

  3. 3

    Podávame s čerstvou zeleninou/šalátom. Miesto kaše sa hodí aj zemiakový šalát alebo iné prílohy. Dobrú chuť :)

    Vegan ryba so zemiakovo-mrkvovou kašou - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
no do rybky to ma daleko,ale recept sa mi paci,moze byt...:-)
gman
vegan ryba je ako bravcove tofu...
co nuti ludi neprijimajucich zivocisne proteiny nemasove jedla za kazdu cenu priposobovat, nazyvat a inac ...at k tym masovym?
mythra
@sandraviglasova Si nejaka raw veganka? :) Pri receptoch sa bezne upravuje varenim, pecenim, dusenim, a pod. Samozrejme, ze vsetko surove je bohatsie na ziviny, o tom nepochybujem a plne s tebou suhlasim :) Toto je vsak recept pre veganov, ktory maju zaujem pochutit si na ,,beznych,, jedlach, kde sa pouziva vsetko to, co nechceme jest.. @gman ty si velmi ubohy cloviecik :) Je mi ta luto! :)
tiginko
@mythra toto asi nie je tá správna stránka pre prezentáciu podobných receptov, možno potichu si ťa nejaká spriaznená duša všimne a poteší sa, ale je tu určite viac odporcov ako priaznivcov tvojho spôsobu stravovania a bohužaľ ti to dajú aj pocítiť. Kašli na to... Inak mám pocit že ťa poznám, pozdravuje ťa Miškova mamina, ak áno :-)