Foto: mythra
Inšpirované receptom od Proste0monika, a recept nie je len vianočný :) Chutil úžasne, varením sa výrazná chuť zeleru naozaj stratí. Doporučujem každému ako náhradu Zobraziť celý popisInšpirované receptom od Proste0monika, a recept nie je len vianočný :) Chutil úžasne, varením sa výrazná chuť zeleru naozaj stratí. Doporučujem každému ako náhradu ryby.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé časti a dáme variť do mäkka v osolenej vode. Vo vode varíme aj očistenú mrkvu, ktorú potom vytiahneme zvlášť. Keď sú zemiaky úplne mäkké, zlejeme vodu, pridáme mlieko podľa potreby a rozmačkáme/rozmixujeme na kašu. Do kaše nastrúhame už uvarenú mrkvu a zmiešame.
- 2
Zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na asi 1cm plátky, ktoré dáme variť v osolenej vode do mäkka. Uvarený zeler dáme trochu vychladnúť, okoreníme a obalíme ho v riasach. Mal by byť ešte trochu mokrý, aby sa riasy pekne prispôsobili a lepšie sa s nimi pracovalo. Pripravíme si hustejšie cestíčko z múky, vody, soli a majoránu, v ktorom obalíme nachystaný zeler a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista.
- 3
Podávame s čerstvou zeleninou/šalátom. Miesto kaše sa hodí aj zemiakový šalát alebo iné prílohy. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
co nuti ludi neprijimajucich zivocisne proteiny nemasove jedla za kazdu cenu priposobovat, nazyvat a inac ...at k tym masovym?