Krémová tekvicová polievka
Krémová tekvicová polievka

Hokkaido polievka na zahriatie s chilli

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 4. januára 2019

Hovorí sa, že ročnému obdobiu treba prispôsobiť aj jedálniček. Zima je konečne tu. Ak ste si odložili tekvicu hokkaido, na zahriatie dobre padne táto Zobraziť celý popisHovorí sa, že ročnému obdobiu treba prispôsobiť aj jedálniček. Zima je konečne tu. Ak ste si odložili tekvicu hokkaido, na zahriatie dobre padne táto tekvicová krémová polievka. Stačí do nej pridať chilli papričku.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks väčšia
4 strúčiky
2 PL
1 ks väčší
1 l
1/2 ks
 čerstvá
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a do sklovita orestujeme na oleji.

  2. 2

    Tekvicu ošúpeme (ak je šupka pekná a zdravá, necháme ju), vyberieme dužinu, jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Ostatnú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Chilli papričku zbavíme jadierok.

  3. 3

    Všetku zeleninu pridáme k cibuli a cesnaku a restujeme ešte asi 3 minúty. Preložíme do hrnca, zalejeme vývarom, pridáme chilli papričku, čierne korenie, podľa chuti osolíme a uvaríme domäkka. Po uvarení papričku nezabudneme vybrať.

  4. 4

    Nakoniec polievku rozmixujeme na hladký krém. Na dekoráciu použijeme kyslú smotanu, petržlenovú vňať a nahrubo zomleté korenie chilli. Podávame s opekanými chlebovými krutónmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

motyka
Servírovanie - prekrásne a verím, že aj tak chutí. Ako si urobila tie spojené srdiečka?
haji
Polévka i foto nemají chybu. O chuti polévky nepochybuji, krásně naservírovaná se papá sama.
kucharocka123
@Motyka (4.1.2019 22:28)
Kyslú smotanu som dobre v tégliku rozmiešala a malou čajovou lyžičkou som ukladala do polievky po obvode taniera kvapky od najväčšej po najmenšiu a potom som jedným ťahom po nich prešla drevenou špajdlou.
kucharocka123
@Haji (4.1.2019 22:40)

Ďakujem pekne. Polievka je chutná, ale je už na každom, akú pikantnú a pálivú chce pripraviť. S chilli papričkou treba radšej opatrne.
1x haji
farbuska
Vďaka za recept aj inštrukciu - toto sa bude skúšať s radosťou. Všetko dobré v novom roku!