Hokkaido polievka na zahriatie s chilli
Foto: kucharocka123
Hovorí sa, že ročnému obdobiu treba prispôsobiť aj jedálniček. Zima je konečne tu. Ak ste si odložili tekvicu hokkaido, na zahriatie dobre padne táto Zobraziť celý popisHovorí sa, že ročnému obdobiu treba prispôsobiť aj jedálniček. Zima je konečne tu. Ak ste si odložili tekvicu hokkaido, na zahriatie dobre padne táto tekvicová krémová polievka. Stačí do nej pridať chilli papričku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a do sklovita orestujeme na oleji.
- 2
Tekvicu ošúpeme (ak je šupka pekná a zdravá, necháme ju), vyberieme dužinu, jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Ostatnú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Chilli papričku zbavíme jadierok.
- 3
Všetku zeleninu pridáme k cibuli a cesnaku a restujeme ešte asi 3 minúty. Preložíme do hrnca, zalejeme vývarom, pridáme chilli papričku, čierne korenie, podľa chuti osolíme a uvaríme domäkka. Po uvarení papričku nezabudneme vybrať.
- 4
Nakoniec polievku rozmixujeme na hladký krém. Na dekoráciu použijeme kyslú smotanu, petržlenovú vňať a nahrubo zomleté korenie chilli. Podávame s opekanými chlebovými krutónmi. Dobrú chuť!
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne, aj chutila.
Kyslú smotanu som dobre v tégliku rozmiešala a malou čajovou lyžičkou som ukladala do polievky po obvode taniera kvapky od najväčšej po najmenšiu a potom som jedným ťahom po nich prešla drevenou špajdlou.
Ďakujem pekne. Polievka je chutná, ale je už na každom, akú pikantnú a pálivú chce pripraviť. S chilli papričkou treba radšej opatrne.
Ďakujem.
Ďakujem, učíme sa celý život, ani ja nie som výnimka a rada príjmem každú dobrú radu.
Aj ja Ti želám v roku 2019 len to naj...
Ďakujem pekne.