Môj jednoduchý milovaný losos

andiss - fotkaandiss, 20. júla 2014
Môj jednoduchý milovaný losos
Foto: andiss

Konečne vám sem pridávam aj rybku! Zbožňujem ich, takisto tuniaka, tresku, sardinky...aach. Dokonca aj morské plody. Je to rýchle, zdravé a chutné. Šup na to!

1
porcia
15-20 minút
príprava

Suroviny

125 g (filet)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa pokvapkáme citrónom, ochutíme solčankou a chilli. na panvicu dáme kvapku oleja a rozotrieme /vážne len kvapku, losos pustí dosť svojho tuku/. Z každej strany opečieme, celkovo asi 12 minút, to je ideálna doba, inak sa začne rozpadať.

  2. 2

    Ryžu basmati prepláchneme až pokým z nej nepôjde čistá voda /preplachujeme a zmývame škrobovitosť/. Varím cca 8 minút, scedím a v sitku prečechrám vidličkou, ako som spomínala v nedávnom receptíku. Na tanier dáme hrsť rukoly, plátky uhorky, ryžu a lososa. Papáme a s nikým sa nedelíme, hahah!! :-))

  3. 3

    A takúto obmenu zvyknem robiť na večeru. Prílohou je varená zeleninka /brokolica, karfiol, mrkva alebo zelené fazulky/.

    Môj jednoduchý milovaný losos - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
k čerstvej rybe patria čerstvé a skutočné suroviny a tá vec čo máš v surovinách bez ohľadu na to či obsahuje alebo neobsahuje glutamán alebo jeho krycie názvy "bielkovinový hydrolizát" "kvasnicový extrakt" "kvasnicový výťažok" "rastlinný bielkovinový hydrolyzát" "sójový bielkovinový hydrolizát" "sójový hydrolizát" je iba odpad a do kuchyne mladého človeka nepatrí

K tej rybe ti úplne postačí len šalát, ryža je tam navyše (to je iba môj názor)
Fajn, vdaka.
No bola som v obdobi na naberani vahy, taj som potebovala na obed aj ryzu. Snazim sa obmedzovat sol a ine koreniny, ktore su zbytocne... Avsak niejedy si to jedlo ziada.
Súhlasím s komentárom vyššie od eraserhead. Tá solčanka tam nepatrí. Ja robím lososa o časi kratšie.