Foto: elmer
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s ním. Vznikli z toho takéto lososové cestoviny v smotanovej Zobraziť celý popisMinule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s ním. Vznikli z toho takéto lososové cestoviny v smotanovej omáčke s pórom a parmezánom. Ako väčšina mojich receptov - rýchle, jednoduché no chutné ;-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny. Uvarte si al dente Vaše obľúbené cestoviny. Nie je nutné, aby to boli výlučne linguine. Kľudne použite spaghetti, tagliatelle či farfalle. Podstatné je, aby neboli rozvarené.
- 2
Omáčka. Veľmi jednoduchá. Na masle orestujte na kolieska nakrájaný pór. Keď pór zmäkne, prilejte smotanu, ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Povarte kým omáčka nezhustne.
- 3
Losos. Približne 5 minút pred dovarením omáčky do nej pridajte surového, na kocky nakrájaného lososa. Úplne mu stačí tých 5 minút aby sa uvaril a zároveň zostal mäkký a šťavnatý. To, že je losos dostatočne uvarený zistíte tak, že skúste predeliť kus v omáčke napr. varechou. Keď sa začína mäso od seba oddeľovať, máte hotovo.
- 4
Servírovanie. Na tanier dáte cestoviny a polejete omáčkou s lososom. Na vrch nastrúhajte parmezán prípadne grana padano a môžete pridať pár lístkov bazalky. Ešte pohár bieleho vína a máte obed (večeru) ako lusk :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu