
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...

Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...

Bravčové prírodné po našom
Jeden z našich najobľúbenejších receptov, chutí celej rodinke... :-)

Zapekaná kapusta
Doma to jedlo volám koložvárska kapusta aj keď som si vedomý toho, že to nie je správne. Skrátka som chcel jedlo ponášajúce sa na koložvársku a nejaký rýchly a efektívny postup prípravy....

Huby na bavorský spôsob
Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám...

Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...

Špíz Kríza
Tento špíz robievam už dlho, lebo je dobrý, rýchly a lacný. Neviem odkiaľ pochádza nenašiel som ho...

Voňavé ovsené lievance s jablkami
Z času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím...

Erika Barkolová varí jednoduchý recept s bulgurom a hokkaido
Erika Barkolová pozvala TV Varecha do svojej kuchyne a pripravila jednoduchý recept. Pozrite si video, ...

Bryndzové halušky s domácou slaninou
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v...

Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku
Tento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu, je veľmi...

Zemiakovo-cviklové placky
Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva...

Kozácke rezne
Mäso nakrájame a zomelieme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatej masti, pridáme prelisovaný cesnak, ...

Slávnostné židovské pečené hovädzie
Opäť ide o jeden z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne, pôvodne sa toto jedlo ...

Pečená baranina so slaninkou
kedze sme uz tie nase baranky poslali na oddych(to vravim detom ked sa pytaju kde su...

Plnené kuracie stehná
Stehná poumývama a rukou vojdeme pod kožu a urobíme hlboký otvor, na každom jednom...

Bravčové karé s cibuľou a so slaninou
Bravčové karé umyjeme, jemne osušíme obrúskom. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a dáme na pekáč....

Rýchly eintopf pre uzimených
Kto nevarí z konzervovanej zeleniny a strukovín, nech tento recept obíde alebo si ho pripraví z...

Mäsové guľky s omáčkou
Komerčný recept<br />Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte...

Zapekané zemiaky s kapustou a so šunkou
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke v osolenej vode, potom očistíme a nakrájame na plátky. Do...

Roláda z medvedieho cesnaku
Boli sme si nazbierať medvedí cesnak a spravila som roládu. Tu je receptík.

Kuracie placky
Vhodné ako hlavné jedlo s prílohou, ale aj ako "rýchlovka" do žemle a hurá do prírody!

Palacinky (jemné ako obláčik)
Priateľ mal prísť po náročnom pracovnom dni a futbalovom tréningu domov, preto som mu vymyslela odmenu...

Fašírka v Remoske
u nás veľmi obľúbené jedlo, z remosky je oveľa šťavnatejšia ako z trúby, najčastejšie ju...

Panenka v župane Fera Mikloška
Slovenský módny návrhár Fero Mikloško uvarí panenku v župane

Špenátové lasagne s mozzarellou
Pre vegetariánov alebo tých, ktorí si potrebujú dať pohov od mäska.

Pečená prepelica na škoricových hruškách
Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.

Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

Alsaský Flammkuchen
Múku a droždie zmiešame. Do vody pridáme soľ a olej a postupne prilievame do suchej zmesi. Vypracujeme...

Silný miešaný vývar
Všade počúvam ódy na vývar z viacerých druhov mäsa, tak som dnes skúsila. Skutočne je...

Zmes na špagety
Cibuľu pokrájame na drobno, opražíme, pridáme paradajkový pretlak, roztlačíme cesnak, pokrájané tofu...