
Raw rizotto s dubákmi
živá strava je pre mňa obrovskou zábavou, rada trávim čas v kuchyni a experimentujem. Ani...

Vepřové roládky Zlatá Praha s Orlovským salátem
Další z řady receptů do dělené stravy živočišné. Snad bebude vadit a třeba se bude i...

Pikantný karfiol s omáčkou z plesňového syra
Vhhodne na party, inspirovane buffalo kuracimi kridelkami.

Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...

Parené buchty
Do pohára teplého mlieka pridáme cukor, rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Do misy dáme...

Slané palačinky plněné masem
Do mísy vlijeme mléko, přidáme sůl a pepř, vajíčko, olej. Metlou promícháme a...

Penne zapečené so špargľou, fetou a zeleninou
A tu je to druhé. Viem, že aj špargľa je zelenina, ale nevedela som,...

Holandský rezeň
Mleté mäso osolíme a okoreníme, pridáme štipku orieška a zalejeme troškou mlieka, zamiešame a prisypeme...

Toskánske cestoviny s bravčovou omáčkou
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a zelerovú stonku a krátko spolu opražíme.

Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...

Kuracie prsia so smotanovo - šampiňónovou omáčkou
Kuracie prsia sa dajú nahradiť aj morčacími. Je to jedlo, ktoré sa u nás zje...

Zapekaná kapusta
Doma to jedlo volám koložvárska kapusta aj keď som si vedomý toho, že to nie je správne. Skrátka som chcel jedlo ponášajúce sa na koložvársku a nejaký rýchly a efektívny postup prípravy....

Bravčový perkelt
Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na masti. Následne pridáme umyté mäso nakrájané na kocky...

Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)
Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala....

Kuracie placky
Vhodné ako hlavné jedlo s prílohou, ale aj ako "rýchlovka" do žemle a hurá do prírody!

Závin z mletého morčacieho mäsa
Nebola som si ista, ci maso ktore mam bude dobre na pecenie. Preto som sa...

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

Baklažánovo-cuketové karí
Baklažán nakrájame na koleska asi 1, 5 cm hrubé. Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit". Poutierame...

Ananás plnený panenkou so sušenými slivkami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli. Slávnostné a exkluzívne zároveň.

Špenátovo-syrový koláč
Tak toto som videl uz davnejsie na trhu a tak sa mi to zapacilo, ze som...

Smotanový posúch s domácimi škvarkami
Dnes je veľmi chladno, tak som sa rozhodla uvariť starú dobrú osvedčenú klasiku - smotanový posúch...

Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre
Za názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný, nechám sa...

Lečo bez paradajok
Lečo je jednoduché jedlo, ktoré v letnom období pripravujeme často. Pre ľudí, ktorí sú...

Bezlepkové zemiakové placky
Do mixéra postupne pridávame očistené nakrájané zemiaky, vodu, cibuľu, cesnak a soľ. Vymixujeme...

Losos so zeleninovým kuskusom
Filet lososa očistíme, nasolíme , okoreníme , polejeme citr. štavou a oliv . olejom. Necháme pár hodín...

Pečená krkovička so šošovicovou plnkou
Mäso okoreníme, osolíme, potrieme rozotreným zázvorom a naplníme plnkou.

Špenátové lasagne s mozzarellou
Pre vegetariánov alebo tých, ktorí si potrebujú dať pohov od mäska.

Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami
Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po...

Kuracie soté so špargľou a omeletou
Rýchle kuracie soté so zelenou špargľou, anglickým zelerom, šampiňónmi, paprikou a kukuričkou, mňam....

Karjalanpaisti - Karelské mäso
Ide o starodávne fínske jedlo chudobných, ktoré pozostáva z viacerých druhov mäsa, napr. kombinácia...

Taštičky plněné masem
Cesto: Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlahého mléka, necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy...