Jednoduché chutné filé

marek135 - fotkamarek135, 22. januára 2014
Jednoduché chutné filé
Foto: marek135

takto ma to naučil môj poľský kamarát, ktorý veľmi obľubuje ryby a takto ma naučil aby som nezabíjal chuť ryby koreninami.

4
porcie
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Rybie filé po rozmrazení trochu osušíme utierkou, mierne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme chvíľku postáť, rozpálime si olej, filé obalíme v hladkej múke a dáme vyprážať z oboch strán kým nechytí zlatistú farbu.

  2. 2

    Podávame so zemiakovou kašou. Ja som podával s cviklovým šalátom podľa @Maartina len som tam pridal ešte varené zemiaky. Dobrú chuť!!

Diskusia k receptu

luss44
takto robím aj ja, len na masle. Problém je v tom, že už ťažko zohnať kvalitné filé, poslednú dobu som spokojná s tmavou treskou z Lidla, sú to pekne vysoké kúsky ryby.
fany05
My sme takto doma pripravovali vianočného kapra,len do muky sme pridali kmin.Je to skvela volba :)
babucka
Ako sa hovori v jednoduchosti je krasa a tu dobra chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia