Kuracie ragú

dada777 - fotkadada777, 26. júla 2013
Kuracie ragú
Foto: dada777

Chutné jedlo z kuracieho mäsa, ktorému dáva výbornú chuť cibuľka s cesnakom. Kto chce si môže do ragú okrem zemiakov nakrájať na kolieska aj jednu mrkvu. Jedlo je vhodné aj pre bezmliečnu diétu.

3 - 4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 500 g (stehná, krídla)
10 ks
1 ks
1 strúčik
asi 3 hrnčeky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som na prípravu ragú použila rozporcované kurča - 2 stehná a 2 krídla. Kuracie prsia nie sú do ragú vhodné. Mäso umyjeme a nasolíme.

  2. 2

    Cibuľu si nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a očistené zemiaky narežeme na menšie kúsky.

  3. 3

    Kuracie mäso prudko opečieme na troche oleja, vyberieme ho a jemne orestujeme cibuľku a cesnak. Potom pridáme zatiahnuté mäso, zemiaky, vodu a ešte trochu dosolíme. Privedieme do varu a varíme domäkka.

  4. 4

    Mäso oberieme od kostí a môžeme podávať. Cibuľka s cesnakom dajú tomuto jedlu úžasnú chuť.

Diskusia k receptu

2michal
V jednoduchosti je krása...Určite skúsim podľa tvojho rcp.