
Cuketové rezance s tuniakom a paradajkami
Nízkokalorický rýchly letný obed alebo večera...

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Cviklový prívarok a cviklové fašírky
Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac...

Čínske rezance s kačkou
Pečené kačacie prsia si nakrájame na kocky a dáme na rozpálenú panvicu trošku osmažiť do chrumkava (ja...

Chlebové fondue
Chlebové fondue hoci je to skor pre viac ľudí no dostali sme nan chuť:)... hodí...

Moja čína z woku
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, ...

Polievka zo sterilizovanej fazule
Očistenú a nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na drobno nakrájanú koreňovú zeleninu, hladkú múku...

Mleté mäso v lístkovom ceste
Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou,...

Vyprážané morčacie prsia v jabĺčkovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed v znamení sezózny jabĺčok... denne pozbieram plné vedrá padaviek a tak ma včera napadlo,...

Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.

Kuracie kúsky so zemiakmi z jednej panvičky
Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a poukladáme na panvicu vhodnú do rúry. Pokvapkáme olivovým olejom, ...

Perkelt zo sójových kociek s tvarohovými haluškami
Z mojej kuchyne a nápadov. Ľahké pôstne hlavné jedlo.

Tortilla s baby špenátom a so syrom
Čerstvý špenát prepláchneme v studenej vode a dáme na jednu minútu do vriacej vody (stopky odstránime)...

Pohánkové halušky s cottage cheesom- bezlepkové
Tieto halušky som robila aj s obyčajnou polohrubou múkou a veľmi som si ich obľúbila. Keď...

Držky z pod Inovca
Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...

Kuracie stehná vyprážané v rúre
kuracie stehná si iba osolím a obalím v trojobale. rúru rozohrejem len na 120 stupnou. stehná dám...

Zemiakové guľky v černicovej omáčke
Jednoduche gulky zo zemiakoveho cesta, obalene v struhanke s černicovou omackou :-)

Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...

Karfiol podle Jamie Olivera
Recepty Jamieho jsou luxusní, nepřeplácané, s perfektně sladěným kořením. Měla by to být jeho...

Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....

Rybacia polievka podľa starých rodičov
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....

Zemiaková baba s údeným mäsom
Dajte si s nami fantastické a pritom úžasne jednoduché jedlo zo zemiakov....

Tofu v pomarančovej omáčke
Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky...

Zapečený syr so šunkou /lepší ako vyprážaný!/
Nápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho...

Cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou
Cestoviny pripravené systémom "čo dom dal" mám najradšej. Niekedy namiesto smotany dám 1dcl vývaru a 1dcl...

Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia,...

Marinované tofu
Tento recept neberte ako návod, ktorého sa treba presne držať, ale ako inšpiráciu pri vymýšľaní...

Bramborové smaženky plněné salámem
Bramborové smaženky plněné salámem patřily do jídelníčku mého dětství. Ještě víc než mně, chutnaly mému...

Revúcke guľky s údeným mäsom aj zapečené
Recept na tieto guľky som na Vareche našla od Elektry, ale ja ich mám zas trochu...

Pohánkové karbonátky
Mňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj...

Losos v pomarančovej šťave
Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z...

Rizoto s mletým mäsom
Na oleji necháme urestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme mleté mäso, ktoré dobre premiešame...