Foto: dvorka
Niet nad chutnú rýchlovku z karfiolu s ktorou sa netreba babrať a vyprážať. Dnes som urobila obed na ktorý sa chystám už dlhšie. Medzi Zobraziť celý popisNiet nad chutnú rýchlovku z karfiolu s ktorou sa netreba babrať a vyprážať. Dnes som urobila obed na ktorý sa chystám už dlhšie. Medzi uvádzanými surovinami nemám varené kuracie mäso a topinambury, lebo tie som pridala k jedlu za pochodu a sú len vedľajším prídavkom ktorý som v mala chladničke.
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytý surový malý karfiol som nakrájala na malé ružičky a dala opiecť na panvicu s rozohriatym olejom. Niekoľko krát som karfiol poprehadzovala, aby sa pekne opiekol. Teplotu pod panvicou som dala na minimum, aby sa zelenina pomaly opiekla. Karfiol počas pečenia pekne vonia.
-
2
Umyté topinambury som nakrájala na kocky a pridala ku karfiolu a pokračovala v pomalom opekaní. Samozrejme nemusia byť, ale dodali jedlu príjemnú chuť. Taktiež uvarené kuracie mäso som si nakrájala na kocky a dala na spodok panvice a prikryla som ho opečeným karfiolom a nechala chvíľu opekať.
-
3
Opečenú zeleninu a mäso som zasypala strúhankovou zmesou. Ja si robím na obaľovanie strúhanku s kukuričnou hrubou múkou a mletou červenou paprikou. Postačí ale aj čistá strúhanka s korením podľa chuti. Až teraz som všetko posolila a dobre premiešavala s lopatkou.
-
4
Strúhanku som nechala opiecť a zatiaľ som si rozmiešala vajíčka. Počet je ľubovoľný. Podľa množstva surovín a podľa chuti. Ja som dala 4.
-
5
Lopatkou som zmes po chvíľke pootáčala a opekala dovtedy, kým bolo vajíčko opečené spolu s karfiolom a mäsom.
-
6
Jedlo som servírovala s trochou strúhaného syra a posypala som ho mletými sušenými listami kapucínky.
Diskusia k receptu