Karfiol opekaný na panvici fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 13. novembra 2015
Karfiol opekaný na panvici (fotorecept)
Foto: dvorka

Niet nad chutnú rýchlovku z karfiolu s ktorou sa netreba babrať a vyprážať. Dnes som urobila obed na ktorý sa chystám už dlhšie. Medzi Zobraziť celý popisNiet nad chutnú rýchlovku z karfiolu s ktorou sa netreba babrať a vyprážať. Dnes som urobila obed na ktorý sa chystám už dlhšie. Medzi uvádzanými surovinami nemám varené kuracie mäso a topinambury, lebo tie som pridala k jedlu za pochodu a sú len vedľajším prídavkom ktorý som v mala chladničke.

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umytý surový malý karfiol som nakrájala na malé ružičky a dala opiecť na panvicu s rozohriatym olejom. Niekoľko krát som karfiol poprehadzovala, aby sa pekne opiekol. Teplotu pod panvicou som dala na minimum, aby sa zelenina pomaly opiekla. Karfiol počas pečenia pekne vonia.

    Karfiol opekaný na panvici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté topinambury som nakrájala na kocky a pridala ku karfiolu a pokračovala v pomalom opekaní. Samozrejme nemusia byť, ale dodali jedlu príjemnú chuť. Taktiež uvarené kuracie mäso som si nakrájala na kocky a dala na spodok panvice a prikryla som ho opečeným karfiolom a nechala chvíľu opekať.

    Karfiol opekaný na panvici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečenú zeleninu a mäso som zasypala strúhankovou zmesou. Ja si robím na obaľovanie strúhanku s kukuričnou hrubou múkou a mletou červenou paprikou. Postačí ale aj čistá strúhanka s korením podľa chuti. Až teraz som všetko posolila a dobre premiešavala s lopatkou.

    Karfiol opekaný na panvici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Strúhanku som nechala opiecť a zatiaľ som si rozmiešala vajíčka. Počet je ľubovoľný. Podľa množstva surovín a podľa chuti. Ja som dala 4.

    Karfiol opekaný na panvici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lopatkou som zmes po chvíľke pootáčala a opekala dovtedy, kým bolo vajíčko opečené spolu s karfiolom a mäsom.

    Karfiol opekaný na panvici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jedlo som servírovala s trochou strúhaného syra a posypala som ho mletými sušenými listami kapucínky.

    Karfiol opekaný na panvici (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto by mi stačilo aj bez toho mäsa. Pekné.
cesminaz
mne sa toto fakt velmi paci :-) Karfiol strasne lubim,takze velmi dobry napad! Kk
marta23
Prehľadne a zrozumiteľne napísaný recept, krásne fotografie na dokumentáciu postupu. A všade správne pridané čiarky vo vetách a za nimi potrebná medzera. Chválim recept a aj pisateľku. Určite si toto jedlo pripravím podľa receptu. Len neviem, kde kúpim topinambury. Môžem pridať len zemiaky? Ukladám do KK. 5*
dvorka
Ďakujem za všetky komentáre ktoré ma potešili. A pre @marta23 : topinambury predávajú v obchodných reťazcoch, ale tie v jedle byť nemusia. Ja som ich dala preto, aby som zúžitkovala tie čo som si priniesla zo záhradky. A či by aj zemiaky za 10 minút zmäkli, to ozaj neviem. Treba vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia