Zdravší karfiol bez vyprážania
Očistený, nakrájaný karfiol dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme 20 minút....
Bravčové karé s lečom
Mám rada zeleninu. Recept mám už dlho, takže vôbec neviem, či som to vymyslela...
Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...
Segedínsky guláš, či sikulská kapusta
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre...
Cestoviny s tekvicou
Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Dáme variť vodu na cestoviny, osolíme ju. Cesnak ošúpeme...
Pikantý gazdovský rezeň
Tento rezeň patrí medzi moje najoblúbenejšie jedlá! Recept som upravil pre 4 osoby.
Cestoviny s kuracím mäsom
Niekedy sa mi nechce dlho stáť pri sporáku . Tak si to trochu uľahčím a...
Tekvicové placečky
Možno notoricky známy recept, ale potešil ma výsledok - aj chuťovo aj vizuálne, tak ho...
Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom
Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.
Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...
Bravčové mäso pod kopcom
Tento recept patrí do babičkinej krabičky. V recepte som použila suroviny bežne dostupné a preto sme to...
Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...
Žuvam žužu
Tento recept mam od kamaráta. Celkom ma zaujal, tak som to vyskúšal a možem len odporúčať. Neviem...
Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu....
Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Najrýchlejšia zabíjačka
Tip na superrýchlu večeru alebo obed. A tiež tip pre trošku lenivejších... :-)
Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...
Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...
Šenkárov voňavý reznisko
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...
Pečené kuracie prsia na masle, údenej slanine, zázvore, citróne a mede
Toto jedlo je ideálne na nedeľu, ked sa mi nechce stáť pri sporáku, príprava jednoduchá,...
Langoše a pampúšiky
Langoš sa vyskytuje vo veľa receptoch, záleži na oblasti a samozrejme aj na spôsobe spracovania...
Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...
Zapekané cestoviny
Kuracie prsia nakrájame na kocky, ochutíme (soľ, korenie , mletá červená paprika, kurkuma,...
Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia,...
Zelená fazuľka ako hríby
Nakoľko teraz mám v záhrade veľa rôznej čerstvej zeleniny, pomyslela som si, že po...
Dusená zelenina s tofu a ryžou
Tofu si vopred nakrájame, vytlačíme z neho zbytočnú tekutinu a naložíme ho do slanej vody (na...
Cestoviny s kuracím mäsom a so zeleninou
Keďže som musel držať pečeňovú diétu, kde sa nemôže na varenie používať tuk, tak som...
Vegánska sviečková podľa Sone Štefkovej
Recept na prípravu vegánskeho variantu sviečkovej na smotane, ktorý nám v TV Varecha navarila modelka...
Zemiakové placky alebo aj cuketové
Tradičné piatkové jedlo v našej rodine. Je to môj recept, nám veľmi chutí.
Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...