Zapekané zemiaky z mletým mäsom

peter64 - fotkapeter64, 6. marca 2011

taký obyčajný recept

Suroviny

600 g, varené v šupke
250 g, mleté
1 ks
200 ml
2 ks, strúčiky
1 PL
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Na oleji speníme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a krátko opražíme. Mäso preložíme do vymastenej zapekanej nádoby, posypeme očisteným pokrájaným cesnakom, naň uložíme na kolieska pokrájanú klobásu a zakryjeme vrstvou zemiakov. V smotane rozmiešame hladkú múku, vylejeme na zemiaky a dáme do rúry zapekať. Krátko pred dopečením posypeme postrúhaným syrom a dopečieme.

Diskusia k receptu

marta23
@Peter64 , ja by som dala aj na dno misy pokrájané zemiaky a cesnak by som pridala do celej mäsovej zmesi pri pražení, aby ochutil celkove mäso. A načo zapekať s múkou, pre diabetikov je nevhodná. Dostať kúpiť rôzne omáčky na zapekanie v prášku od Vitany, Natur kuchyne. Napr. Bylinkové kuře, Rajčata,sýr & kuře a podobne. Prášková zmes sa rozmieša vo vode a pridá sa kyslá alebo iná smotana a tým sa to zaleje. Ja si myslím, že by to vylepšilo jedlo.
zuzana78
ja to tiez robiim,ale urcite by som dala viac masa,a zemiakov..:-))pre viac ludi nez jedneho:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia