Foto: zemra
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
kuracie prsia narezeme na dlhe platky ktore posypeme gulasovym korenim na korenie polozime platky sunky a slimaka zatocime, koniec si prichytime sparatkami. slimaka prekrojime na polovicu vzniknu nam dva rovnake
-
2
ked mame takto slimaky pripravene opecieme ich z oboch stran prudko na oleji
-
3
ked mame slimaky oprazene z oboch stran pripravime si do nadobky vodu do ktorej dame 1pl vegety 2 stipky mleteho korenia a touto vodou zalejeme slimaky
-
4
slimaky varime na miernom plameni cca 15min
- 5
dalej si pripravime do trochy vody hladku muku, ktoru roztrepeme - predtym nez tuto zatrepku vylejeme slimaky vyberieme von. vlejeme muku s vodou a zavarime cca 2-3 minuty. vlozime nazad slimaky povarime spolocne este 2-3 minuty a mozme podavat. podavame s ryzou, opekanymi zemiakmi, alebo zemiakovou kasou. Dobru chut!!!!
- 5
Diskusia k receptu