Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Čerstvé shitake nakrájame na kocky. Trochu olivového oleja rozohrejeme na panvici a shitake krátko osmažíme (1-2 min). Do mixéra dáme bazalku, zvyšok olivového oleja, cesnak a píniové oriešky. Nahrubo rozmixujeme. Pridáme shitake, soľ, čierne korenie a ešte raz krátko premixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou. Cestoviny (použila som bezvaječné Sconcigli) uvaríme v jemne posolenej vode, precedíme a premiešame so shitake pestom a sójovými bôbmi. Sójové bôby som mala v náleve - nebolo treba ich variť. Servírujeme ihneď.
- 2
Inšpirované receptom : http://bittersweetblog.wordpress.com/2010/09/20/sayonara-summer/ V pôvodnom recepte neboli shitake tepelne spracované, ja som sa radšej rozhodla krátko ich osmažiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@zirafinka , taketo som este nejedla - podla mna nam budu chutit , takze vyskusam :-)))