Sliepka ako hus

stefanm - fotkastefanm, 11. októbra 2011
Sliepka ako hus
Foto: stefanm

Husacie hody sú tradíciou na západnom slovensku,hlavne na Záhorí.Tak som sa rozhodol,že si urobím husacie hody aj u nás v metropole Šariša , v Zobraziť celý popisHusacie hody sú tradíciou na západnom slovensku,hlavne na Záhorí.Tak som sa rozhodol,že si urobím husacie hody aj u nás v metropole Šariša , v Prešove.Husi nechovám tak som improvizoval.A stálo to za to!!!

45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Umytú,nasolenú a odstatu sliepku (nie mrazenú!!!) uvaríme spolu s koreňovou zeleninou na polievku do polomäkka,vyberieme z polievky a necháme vychladnúť.

    Sliepka ako hus - obrázok 1
  2. 2

    Preložíme ju na pekáč a pridáme hodne husacej masti.

    Sliepka ako hus - obrázok 2
  3. 3

    Obložíme bylinkami (petržlenová vňať,bazalka,tymian,rozmarín),podlejeme polievkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Sliepka ako hus - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia hodne polievame výpekom.Upečieme do mäkka , naporcujeme a podávame.

    Sliepka ako hus - obrázok 4
  5. 5

    Podával som , samozrejme , s lokšami a kapustou.

    Sliepka ako hus - obrázok 5
  6. 6

    Jedli sme rukami a chválili a chválili :)

    Sliepka ako hus - obrázok 6

Diskusia k receptu

orchidea
Mne by tiež stačila aj taká "hus" ako si ju ty pripravil, vyzerá výborne. Ukladám si recept a tiež si spravíme "husacie" hody.
orchidea
Najskôr nie a nie dostať komentár pod recept a nakoniec je dvakrát, ale nevadí, veď si to zaslúžiš.
jerica
ej či je pekne upečená ,aj Macejko & pri tom si zatancoval :-)
sovka62
@stefanm , keď sa mi dostane do ruky ozajstné domáce kura, ktoré má vždy viac tuku ako rýchlené, robievam ho tiež ako hus. Do brucha mu strčím dve - tri pokrájané jablká a namiesto vody podlievam a podlievam čiernym pivom. Vtedy aj zavonia husacinou, aj keď manžela som ešte neoklamala.
dorisa
Mňam, mňam....inak netreba žiadne slová.....
tinca
@stefanm , ja nemám dobrú skúsenosť so sliepkou, ostala suchá po pečení, možno tá husacia masť svoje urobí. Ja som párkrát robila ako @sovka Ale tvoja vyzerá skvele:)
gubics
To nerobí husacia masť, ale rúra. Treba tú napoly upečenú sliepku na tom pekáči prikryť, lebo dlhým pečením sa mäso vysuší. Odkryť len na chvíľu na konci pečenia aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Husacia masť sa pridáva len chuť husacieho mäsa., a hlavne nezabúdať veľmi často podlievať!
valeri
Jooooj, tak taka dobrá kurohus nie je zlá :-)). Vyzerá veľmi fajne.
hannah22
Júúúúj to dobre vyzerá, to musí byť fajnota, už sa teším ako vyskúšam tvoj receptík.Radšej kurča plním, aby toho bolo viac , milujem studenú plnku, ale toto skúsim a teším sa, máš zas neprekonateľné foto a videjko, ako vždy .....:))
huck
Pači sa mi tato transformacia sliepky na hus :). Vynikajuci napad. Ja tiež možem o pečenych husiach, akurat tak prehrnat v spomienkach. Ale skusim tomu doskočit tvojim receptom a budu hody! :)
diabambulka
wau, akurát som chcela napísať že by sa mi tam hodilo jablko do vnútra a kukám že sovka62 ma predbehla a ešte pridala ďalší výborný tip aku ju vylepšiť, ja to nerobievam a tiež husi nemáme v bytovke by to bolo dosť netradičné a tak si ma skvele inšpiroval kompletným menu, doma budú nadšený:-))) ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia