Foto: stefanm
Husacie hody sú tradíciou na západnom slovensku,hlavne na Záhorí.Tak som sa rozhodol,že si urobím husacie hody aj u nás v metropole Šariša , v Zobraziť celý popisHusacie hody sú tradíciou na západnom slovensku,hlavne na Záhorí.Tak som sa rozhodol,že si urobím husacie hody aj u nás v metropole Šariša , v Prešove.Husi nechovám tak som improvizoval.A stálo to za to!!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú,nasolenú a odstatu sliepku (nie mrazenú!!!) uvaríme spolu s koreňovou zeleninou na polievku do polomäkka,vyberieme z polievky a necháme vychladnúť.
-
2
Preložíme ju na pekáč a pridáme hodne husacej masti.
-
3
Obložíme bylinkami (petržlenová vňať,bazalka,tymian,rozmarín),podlejeme polievkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
4
Počas pečenia hodne polievame výpekom.Upečieme do mäkka , naporcujeme a podávame.
-
5
Podával som , samozrejme , s lokšami a kapustou.
-
6
Jedli sme rukami a chválili a chválili :)
Diskusia k receptu