Foto: dorisa
Tento recept mám od bývalej kolegyne, vtedy, keď mi ho dávala, začala sa u nás jedávať "čína", tak každý recept, ktorý sa čo len Zobraziť celý popisTento recept mám od bývalej kolegyne, vtedy, keď mi ho dávala, začala sa u nás jedávať "čína", tak každý recept, ktorý sa čo len akokoĺvek podobal na čínske jedlo, som si pýtala. Ospravedlňujem sa za fotku, nejako som ich vytvorila až po úpravách, štrajkoval mi fotoaparát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (kuracie) |
|
2 ks nasekaná |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
3 KL (na zahustenie) |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 balenie (nemusí byť) |
|
2 ks |
|
3 ks (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na pásiky, do panvice dáme olivový olej, mäsko, ktoré sme mali namočené v zmesi korenín a prípravkov a rozsľahaných žĺtkach( aj 2 dni) , zmiešaným so solamylom naprudko opečieme.
-
2
Pridáme rozmrazenú zeleninu ...
-
3
...podusíme 5-10 minút.
-
4
Uvaríme si guľatozrnnú ryžu.
-
5
Podávame. Dobrú chuť.
No v každom prípade mám čínske jedlá rád, ale toto mi pripadá také.....no také....také všedné. Ani to, ani to.