Čínske mäso fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 5. januára 2012
Čínske mäso (fotorecept)
Foto: dorisa

Tento recept mám od bývalej kolegyne, vtedy, keď mi ho dávala, začala sa u nás jedávať "čína", tak každý recept, ktorý sa čo len Zobraziť celý popisTento recept mám od bývalej kolegyne, vtedy, keď mi ho dávala, začala sa u nás jedávať "čína", tak každý recept, ktorý sa čo len akokoĺvek podobal na čínske jedlo, som si pýtala. Ospravedlňujem sa za fotku, nejako som ich vytvorila až po úpravách, štrajkoval mi fotoaparát.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (kuracie)
2 ks nasekaná
3 PL
1 KL
1 KL
1 KL
3 KL (na zahustenie)
1/2 KL
1 KL
1 balenie (nemusí byť)
2 ks
3 ks (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na pásiky, do panvice dáme olivový olej, mäsko, ktoré sme mali namočené v zmesi korenín a prípravkov a rozsľahaných žĺtkach( aj 2 dni) , zmiešaným so solamylom naprudko opečieme.

    Čínske mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme rozmrazenú zeleninu ...

    Čínske mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...podusíme 5-10 minút.

    Čínske mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvaríme si guľatozrnnú ryžu.

    Čínske mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame. Dobrú chuť.

    Čínske mäso (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

fujchujcinan
Nemusíš sa vyhovárať na fotoaparát, kľudne napíš, že to vyzeralo zle.
No v každom prípade mám čínske jedlá rád, ale toto mi pripadá také.....no také....také všedné. Ani to, ani to.
dorisa
@fujchujcinaan , ja nevychvaľujem jedlo a nevravím, že je výnimočné. Za začiatku receptu uvádzam, ako som k nemu prišla a nám chutí. Ďakujem ti za komentár aj @danculka.
irenaw
takéto "všedné" číny mám oveľa radšej ako tie, kde treba pracne zháňať nedostupné ingrediencie. kým dám všetko dokopy už ma prejde chuť nielen variť ale to aj jesť :o).
tinca
@dorisa ja často robím jedlá na spôsob číny aj keď nie sú originál, hlavne, že nám chutia. Tvoje vyzerá chutne:)
janger
Tiez mam taketo rada. A z tej fotky si nic nerob, hlavne ze papanica je dobra :-).
rulik
robím presne toto,akurát ked mám pridám na konci na tenučké rezančeky nakrájaný pór(nahrádza bambusové výhonky)prípadne povarené Ucho judášovo(Mu-er),ale nemusí byť,výborný recept aj bez toho
modrykamen
Vynímočnosť tohoto jedla je v tom, že si to vopred pripravím, venujem sa vnukom a za chvíľku mám obed hotový. Kým sa uvarí ryža, je hotové aj mäsko. A každému chutí. Rýchlovka je z kuracích, či morčacích pŕs a bravčového karé. A na tenulinko nakrájané.