Teľacie na spôsob vtáčika

zofynka - fotkazofynka, 9. mája 2012
Teľacie na spôsob vtáčika
Foto: zofynka

Pre tých, ktorým sa nechce prpliť s balením španielskych vtáčikov a majú chuť na tú báječnú "vtáčikovú" chuť :)

3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
2 ks
1 ks, najlepšia je pikantná
40 g
1 ks
1 ks
1 kl




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľu na drobno, mäso si očistíme, narežeme a vyklepeme rezne. Z mäsa mi ostali aj kocky, tak som dala aj kocky :)

    Teľacie na spôsob vtáčika - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu si opražíme na troške oleja na miernom ohni. Medzitým si na malé kocočky nakrájame kápiu, klobásku (tú na krúžky a krúžky na polky), sterilizovanú uhorku, papriku a paradajku (ja som nakrájala 4ks cherry paradajok). Dajte si tam čo máte radi v španielskych vtáčkoch (vajcia, mrkvu, slaninu... ja tieto veci vo vtákoch nemusím tak si ich tam nedávam). Keď je cibuľa do sklovita pridáme klobásku - spolu opražíme (pridáme na teplote).

    Teľacie na spôsob vtáčika - obrázok 2
  3. 3

    Keď je klobáska trošku pripečená, pridáme zeleninovú zmesku (kápia, uhorka, paradajka, paprika), spolu zo 2-3 min popražíme.

    Teľacie na spôsob vtáčika - obrázok 3
  4. 4

    Zvýšime teplotu na maximum a pridáme teľacie mäso - opražíme. Nakoniec pridáme 1ČL horčice, osolíme, okoreníme (množstvo soli a korenia záleží od toho akú klobásu ste použili), zalejeme vodou alebo masoxom (potom šetrite soľou) a dusíme v tlakovom hrnci cca 30 minút alebo každý ako je zvyknutý na svoj hrniec :) Nakoniec sa to môže zahustiť múkou, no mne sa z tej zeleniny urobila celkom hustá omáčka tak som to zbytočne nemúčila.

    Teľacie na spôsob vtáčika - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou alebo s ryžou a hranolkami, dobrú chuť!

    Teľacie na spôsob vtáčika - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Na telacie som sa ešte nezmohla, ale dá sa aj z hovädzieho, mimochodom, @zofynka , práve to, čo do špan. vtáčkov patrí, tam nedávaš, takže to je niečo úplne iné, lebo nie sú to ani roládky, ale hlavne, že je to jedlé a vám to chutí.
jarunka
Jedlo musi byt dobre aj vyzera pekne, ale suhlasim s @evanaa davas tam ine suroviny ako do vtackov. Ja som robila nedavno nieco podobne z teleciny. Dostala som ho uz nakrajane na kocky.
zofynka
Veď som aj napísala že tam nedávam to čo sa dáva do španielskych vtáčikov lebo to nemám rada (slanina, mrkva,...) :) Je jasné, že každý si recepty prispôsobuje podľa toho čo jeho rodina aj zbaští :) @evanaa , ano, dá sa aj z hovädzieho, no hovädzina v mäsiarni sa mi nepáčila, tak som kúpila krajšie teľacie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia