Foto: zofynka
Pre tých, ktorým sa nechce prpliť s balením španielskych vtáčikov a majú chuť na tú báječnú "vtáčikovú" chuť :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si cibuľu na drobno, mäso si očistíme, narežeme a vyklepeme rezne. Z mäsa mi ostali aj kocky, tak som dala aj kocky :)
-
2
Cibuľu si opražíme na troške oleja na miernom ohni. Medzitým si na malé kocočky nakrájame kápiu, klobásku (tú na krúžky a krúžky na polky), sterilizovanú uhorku, papriku a paradajku (ja som nakrájala 4ks cherry paradajok). Dajte si tam čo máte radi v španielskych vtáčkoch (vajcia, mrkvu, slaninu... ja tieto veci vo vtákoch nemusím tak si ich tam nedávam). Keď je cibuľa do sklovita pridáme klobásku - spolu opražíme (pridáme na teplote).
-
3
Keď je klobáska trošku pripečená, pridáme zeleninovú zmesku (kápia, uhorka, paradajka, paprika), spolu zo 2-3 min popražíme.
-
4
Zvýšime teplotu na maximum a pridáme teľacie mäso - opražíme. Nakoniec pridáme 1ČL horčice, osolíme, okoreníme (množstvo soli a korenia záleží od toho akú klobásu ste použili), zalejeme vodou alebo masoxom (potom šetrite soľou) a dusíme v tlakovom hrnci cca 30 minút alebo každý ako je zvyknutý na svoj hrniec :) Nakoniec sa to môže zahustiť múkou, no mne sa z tej zeleniny urobila celkom hustá omáčka tak som to zbytočne nemúčila.
-
5
Podávame s ryžou alebo s ryžou a hranolkami, dobrú chuť!
Diskusia k receptu