Slovenský vták! fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 17. júna 2013
Slovenský vták! (fotorecept)
Foto: stefanm

Pretože sa jedná o jemne erotické spracovanie receptu prosím puritánov o prepáčenie . Námetom k tejto „práci“ mi bol skoro trojtýždňový pobyt na rôznych Zobraziť celý popisPretože sa jedná o jemne erotické spracovanie receptu prosím puritánov o prepáčenie . Námetom k tejto „práci“ mi bol skoro trojtýždňový pobyt na rôznych oddeleniach Prešovskej nemocnice .Tam , aspoň raz za týždeň , sa podávali tzv. španielske vtáčky . A keďže vždy boli malé (hoci chutné!) a bolo ich málo , tak som sa rozhodol , že si doma urobím podľa svojho , slovenského vtáčka nášho , veľkého . A recept je na svete . Tak nech si Španieli robia podľa svojho , ja si budem robiť aké chcem !

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

ks 4
10 dkg
1 ks
10 dkg
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Na natenko rozklepané , posolené, okorenené a horčicou potreté plátky mäsa (bravčové stehno alebo karé) rozložíme šunku , klobásku , slaninu , ky.uhorku (použil som doma manželkou zaváranu , ročník 2012) a natvrdo uvarené vajíčko.

    Slovenský vták! (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zrolujeme , previažeme niťou a v múke obalené opečieme na rozohriatom oleji .

    Slovenský vták! (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vývarom a ...

    Slovenský vták! (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...

    Slovenský vták! (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... prikryté do mäkka udusíme .

    Slovenský vták! (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako bonus som si urobil špenátovú prílohu , pretože ju miluje moja manželka . (listy špenátu a mrazeného medvedieho cesnaku prehrejeme na rozpálenom masle , osolíme , dochutíme cukrom a citrónovou šťavou , pridáme trochu smotana a prevaríme!).

    Slovenský vták! (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podával som Slovenského "vtáka" na zemiakovej kaši s ryžovými "varlatami" , špenátovým "ochlpením" a majonézovým "ejakulátom" . Efekt bol priamo úmerný grafickému stvárneniu jedla na tanieri a zaspávanie s manželkou bolo po dlhej dobe opäť krásne!!!

    Slovenský vták! (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po jedle som si doprial aj viac piva pretože trojtýždňovú absenciu musím doháňať :) ! Chcem vás týmto poprosiť aby ste sa pri práci na pridávaných receptoch viac bavili , tvorili ich ich s radosťou a humorom . Aj obyčajný "Španielský vtáčik" sa dá obohatiť o dobrý pocit z vykonanej práce . V každom jedle musí byť cítiť základná chuť - chuť do práce a radosť z jej vykonania . Hudobný gastrovideoklip mám pripravený (s piesňou pána Gotta : Kdepak (?) ty "ptáčku" hnízdo máš?!?) Ak mi redakcia túto mierne eroticky ladenú prácu zverejní , pridám ho !!!

    Slovenský vták! (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

lusinkab
hahahahahahaha tak zase jedno umelecke dielo od teba :-) a ja som sa minule tak cudovala,ze kde si ty zmizol :-) a po dlhsom case nam tu hned pridas taky exemplar :-) prsty hore :-))))
tiginko
pri bode 7 som už teda skoro odpadla od smiechu :-) zaslúžiš si veru pochvalu nielen za recept, ktorý vyzerá chutne, ale aj za odvahu
marianne
@mariamka len kludne chval:-DDD neviem ci sa to len mne zda,ale v poslednej dobe je to tu nabite erotikou:-) same gulky,segediny a kolace lepsie ako sex a esce aj vtaky s varlatami tu zacinaju lietat...:-)))) no ale teda vzdy lepsie ako sa vadit:-)))) a hadat.....@stefanm recept nema chybu..vsetko pasuje:-)))
tothka
@Stefanm chválim ťa nielen za recept, ale hlavne za to, že nestrácaš humor a optimizmus , ktorý mne v takýchto situáciách často chýba.
irenaw
tak o slovenskom vtáku ty snívaš, keď si tri týždne v nemocnici?!?! :-D :-D :-D
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
no a aký ohlas ? a dobrú náladu to navodilo:-)))
lusinkab
.... ani fb nechce fotku ukazat :-) asi fakt je to take realne
vierutt
Áno, @Iba , dobrú náladu mi bolo treba navodiť - akurát som dočítala príspevok od @arooo. Takže @Stefanm , vďaka (@mariamka , ja budem chváliť :-D) za náááádherný recept, je dobré občas vzhliadnuť poriadny kus! (mäsa, samozrejme)
pusta
ved muž práve v nemocnici má tie najkučeravejšie myšlienky :D
ešteže s manželkou si mal krásne zaspávanie :-) @Stefanm
srandičkybokom, recept je veľmi pekný a aj jeho púodanie.
nech sa ti darí častejšie, ako si želáš ty sám!!! :-)
angast
perfektný nápad i tvoj návrat po dlhšom odmlčaní. Tie sestričky ti
asi dodávali silu a búrlivé sny. Aj si ho meral ??? Parádny kus !!
mariamka
mne sa paci aj to "skupinove foto" hihi ,, a klip super, sak to aj spieva Zlaty vtak :)), cele na 1*** :))
stefanm
...ďakujem za komentáre . Dovolím si ešte spomenúť , že pri práci na týchto "vtákoch" , vzhľadom na moju hetero sexuálnu orientáciu , som sam výrazne pobavil a verím , že vy ,dámy , ktoré sa do prípravy tohto receptu už čoskoro pustíte sa pobavíte tiež . Zažijete určite iné pocity ako pri príprave halušiek s tvarohom alebo palaciniek . Tak veselo do práce na "Slovenských vtákoch" !!! :)
Kto nevyskúša - nezažije !!!
evusik
lepší vrabec na tanieri, ako holub na streche.... kam sa na tvojho vrabca hrabe holub :-)
marianne
@irenaw a mozno sa aj ja konecne naucim to maso pripravovat:-DD kto ma furt tu zeleninu varit....
pusta
@angast :D
príslovie vraví: hladnej svini sa len o kukurici sníva /s prepáčením/ :D
stefanm
...dovolím si pripomenúť , aby aj moji priatelia kuchári mali zážitok z tejto diskusie k receptu , že som , za onoho času , spracoval aj recept na prsia dvojky . Len chcem podotknúť , že tam som vychádzal z autentickej veľkosti , presne podľa predlohy ale pri tomto recepte som pracoval fakt len a len podľa fantázie .

 varecha.pravda.sk/recepty/prsia-ludmila-dvojky/14698-rece...
stefanm
@morenajea hneď v prvej vete tejto práce som sa vopred ospravedlnil tým čo sa im táto prezentácia nebude páčiť . Ver tomu , že som dlho uvažoval ktorým smerom sa pri prezentácii tohto receptu vydám a či vôbec sa ním budem aktívne zapájať . Každý kto tu uvedie či už svoj recept alebo komentár , zážitok či diskusiu by si mal byť vedomí aj následkov . Čakal som určité "pobúrenie verejnosti" . Takže ma to nezaskočilo a vôbec mi to nevadí , že ťa to neoslovilo . Pre pokoj však prikladám (zatiaľ len) pre teba foto ktoré ťa možno osloví a recept ti spríjemní .


daguska
Mne sa paci aj recept, aj komentar. A mozem potvrdit, ze spanielsky vtacik nema nic spolocne ani so Spanielmi, ani so ziadnym vtakom. Podobnost cisto nahodna.
pusta
@angast , jasne že sa za svoje sny netreba hanbiť :D aspoň ja som sa za krásne sny nikdy nehanbila :-)
viac ma rozosmiali reakcie dám :D
iwuska
dostat toto na obed, tak sa zabavim, chutit mi bude, ale teda, ze by pojem "erotika" siel dokopy s tymto receptom, tak to rozhodne nie.
njdevil
to nie je vtak, to je vtacisko...a sem s tym PIVOM!!!!
izabella929
už pozerám tento recept po druhý krát, len neviem, aké to bolo mäsko, že máš také dlhé tie roládky...no sú to poriadne dlhé,,,ja ich volám od pondelka do soboty.-))))ale v každom prípade sa mi najsamlepšie páčia predse len tie pokrájané.-)))))super inšpirácia....
izabella929
haha, nebehal okolo toho, ako Maďar v kukurici...) dal to tu se vším všudy a nerobil okolo toho žiadne dlhé reči, iba toľko, koľkto to potrebovalo.-)))skveléééé...
sracz
... len Ty @stefanm naďalej snívaj, var a peč v podobách aj tejto chutnej "fantázie"!!! Mne Tvoje podanie zodvihlo aj "náladu" a "kemu še to ňepači, ta naj ňečita, ňepiskuje a naj sebe idze uvaric buzagriz"!!!
gubics
To že ste to pripravili ,naservírovali,ešte nie je tak hrozné, ale mi je na blitie ako ste to komentovali.
spetkasoli
tak klobúk dole@stefanm , tvoj megavták ma velmi oslovil, takéto mám rada a isto ho aj ochutnám:)), fantázii sa medze nekladú a po tvojom vtákovi budem mať naozaj dosť, urobil si mi na dnešný deň radosť a tvojho ptáčka si ukladám do mojej komorky dobrých receptov. Prajem pekný deň a dobrú náladu vám všem:))
boxik
@ stefanm z Prešova , ako recept veľmi dobré a to, že tvoje mierne erotické podanie odsudzujú iba tí či skôr tie čo im niečo v živote chýba nech ťa netrápi..Čo to je nech si doplnia.
anka246
Štefan máš pravdu.. nie len jedlo, ale aj sranda je potrebná k životu.. vďaka
daguska
Dakujem. A myslim,ze troska vtipu je potrebna ako chutne a lakave jedlo.
evicka63
ako ináč za1*** a veď pred pár rokmi letel vtip "čo si spieva Kája keď ide s babou do postele?- odpoveď je názov pesničky", a tiež som niekde našla rcp na koláč s názvom "černoškine prsia" a je dobrý tak čo na tom, a s humor ide všetko lepšie a ľahšie, smútok si nechajme na iný čas.... :)
mesiar50
Dobre si ma pobavil.Škoda,že si k tomu nevedel zohnať
býčie žlazy!Ináč rcp.je velmi ok.Budem sa ním inšpirovať.Vďaka
malroxa
Tak toto je gól.hahaha.myslím,že španieli vôbec vtáčika a natož sk vtáka
Ďakujem za pobavenie!!!
malroxa
teda že ho nepoznajú.nech je viac takýchto veselých a optimistických ludí na Slovensku ako Štefan:)
pilka1
ešte trochu dorobiť žal...a a gule.,,,,,ale ináč originál.páči sa mi to.býččie žlazi som raz nevedomky jedla,,,raz mi to v kuchyni nabral kuchár,ako menu,ked som robila pomocnu,,,tak mi to chutilo!!!!až po tom mi povedal ,čo som jedla,,,,no mne to maximalne chutilo...
skye
krasny su tiii nasi ,slovensky, vytvoreny vtaci ;-)...ja si to uzivam aj ked robim "iba" cevabcici :-) pekne si to nafotila a super recept, ukladam !
pilka1
Ludia vy ste tak šikovný....aj ja by som tak bola,,,,,,,,len nie vždy to vydáva.priznajme si aj mi menej bohatý,čo by sme všetko navarili?keby bolo za čo:?a zas sme pri politike.....smutná vec...máte taký názor aj vy?Ostatný?rada si to prečítam.
kimlo
@skye aj čevabčiči sa dá spraviť veľké a hrubé... :-)
stefanm
Ďakujem vám všetkým za pripojené komentáre , úvahy a námety do diskusie pri tomto recepte . Vážim si každú pochvalnú aj kritickú poznámku . Mojím zámerom pri pridávaní receptu je oživiť stereotyp podávania prác na tejto stránke . Každý má svoj štýl , svoj tzv."rukopis" práce (viď priateľ Fero @sracz a pod.!) . Ja sa snažím o jemný , nevtieravý humor , obohacujem pridávané recepty aj o hudbu či vtipné slovo a keď sa niekomu zdá , že je to nevhodné , prípadne za hranicou jeho vkusu nech to kľudne , ale vhodným spôsobom , napíše . Pokiaľ však je niekomu z mojich prác "nablití" nech vie , že ja žijem v prostredí kde dámy aj keď "blijú" jak svine , pre mňa stále len "decentne zvracajú" . Výrazy na jedlo typu - hnus , grc , blivajz a pod . do úst slušne vychovaného človeka nepatria . Kritika sa dá napísať aj vznešenejším spôsobom .
evanaaa
Veru, nie je vták ako vták a tento sa aj dokonale podobá ( tým koncom) na toho "ľudského", xixixixi. A ešte k tomu aj dobre chutí.
cien
Mne to pripomína aj niečo iné okrem toho vtáka oniváka :-) :-)
1x amia
jerica
@stefanm si korením na vareche, prajem skoré uzdravenie , vidieť , že si už v lepšej kondícii , máš ich štyri kusy , dokonca v zálohe :-) milé.
salinka
Skoro som premeškala túto tvoju perličku:-) Len dúfam, že ti celá tá porcia bez problémov prebehla tráviacim traktom po tej nemocničnej strave:-)))
ebaka
Fajn som sa pobavila na autorovi ale aj na puritánskych komentoch.Súhlasím zo všetkým,čo @stefanm napísal a prajem mu veľa slnečných dní.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia