Granatiersky pochod z parného hrnca fotorecept
Foto: bibia1
Dlho som zvažovala, či sem ten receptík dám, keďže nedávno bol pridaný granadír, ale dusený, ale bolo to také fajné, že musím :) Zobraziť celý popisDlho som zvažovala, či sem ten receptík dám, keďže nedávno bol pridaný granadír, ale dusený, ale bolo to také fajné, že musím :) a nech aj v kategórii Parný hrniec pribudne ďalší recept, nie ? :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme do jednej z nádob parného hrnca, do druhej dáme fliačky.
-
2
K zemiakom pridáme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, osolíme a dobre premiešame. Na fliačky nalejeme studenú vodu, tak 1 cm nad fliačky, osolíme, pokvapkáme olejom a dobre premiešame.
-
3
Zakryjeme vrchnákom, na časovači nastavíme 25 minút a paríme.
-
4
Uvarené fliačky premyjeme studenou vodou a pridáme ku zemiakom, dobre premiešame, ak treba pridáme trošku oleja.
-
5
A môžeme podávať. Dobrú chut :)
nenapadlo,vyskúšam.
Cestovinu som robila tiež prvýkrát, a bola super, nič jej nechýbalo. A tá cibuľka bola úplne na tom všetkom najlepšia, bola uparená a aj tak chrumkala a tá chuť, treba len vyskúšať :)
@mojack ten olej tam dávať nemusíš, ja som nedala, ale pre tých, čo sú naučení mať trošku mastnejšie, tak aby im nebolo ľúto, kľúdne sa to môže poliať vodou, ktorá sa zberá v nádobe.
paráčik treba oprášiť a vykúzliť nejaké chutné jedlo :)
@bibia1 toto by ma nenapadlo, robiť granadír v paráku...
asi aj preto, že u nás keď sa robí granadír, tak ho robím za "kotol" lebo ho všetci ľúbime... a keď ešte aj deti zavetria čo varí mama hneď sú doma ako na koni :-)
nabudúce spravím na skúšku v paráku a uvidím čo ten môj na to povie :-)
ďakujem veľmi pekne, je to fakt super pocit
teším sa, že sa vám môj nápad páči :)