Granatiersky pochod z parného hrnca fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 10. septembra 2011
Granatiersky pochod z parného hrnca (fotorecept)
Foto: bibia1

Dlho som zvažovala, či sem ten receptík dám, keďže nedávno bol pridaný granadír, ale dusený, ale bolo to také fajné, že musím :) a nech aj v kategórii Parný hrniec pribudne ďalší recept, nie ? :)

4-6
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
200 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme do jednej z nádob parného hrnca, do druhej dáme fliačky.

    Granatiersky pochod z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K zemiakom pridáme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, osolíme a dobre premiešame. Na fliačky nalejeme studenú vodu, tak 1 cm nad fliačky, osolíme, pokvapkáme olejom a dobre premiešame.

    Granatiersky pochod z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme vrchnákom, na časovači nastavíme 25 minút a paríme.

    Granatiersky pochod z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarené fliačky premyjeme studenou vodou a pridáme ku zemiakom, dobre premiešame, ak treba pridáme trošku oleja.

    Granatiersky pochod z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A môžeme podávať. Dobrú chut :)

    Granatiersky pochod z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Stale rozmyslam, parny hrniec a fliačky sa varia vo vode?Raz som dala olej na granadir a nam to vobec nechutilo.Varim aj ja v pare ale aj cestovimy sa daju uvarit v pare.
no teda to by ma ani nenapadlo že granadiersky.ale super napad len tie fliačky som ešte nemala odvahu spravyt v par.hrnci a boly take ako ked sa uvaria vo vode určite vyskušam dik za receptík a ešte pochvala že nas inšpirujete k tomu aby sme varili zdravo dik dik musím začat znovu varit vparnom malo ho používam tak teda dik
Kúpila som si parný hrniec nedávno ,no ešte som ho nevyužila.Preto zbieram recepty a som veľmi rada ,keď nejaký recept na pare nájdem.Super.
Ahojte, ďakujem za pochvalné slová.
Cestovinu som robila tiež prvýkrát, a bola super, nič jej nechýbalo. A tá cibuľka bola úplne na tom všetkom najlepšia, bola uparená a aj tak chrumkala a tá chuť, treba len vyskúšať :)
@mojack ten olej tam dávať nemusíš, ja som nedala, ale pre tých, čo sú naučení mať trošku mastnejšie, tak aby im nebolo ľúto, kľúdne sa to môže poliať vodou, ktorá sa zberá v nádobe.
Aj ja ďakujem za recept, a v parnom hrnci tiež málo varím /až sa hanbím/ a to som si ho kupovala s takým nadšením, že ako sa budeme zdravo stravovat, ale to ja mám také obdobia, myslím že nie som sama
Skutočne zaujímavý recept,hoci ja si ho neviem dosť dobre predstaviť.Predsa len vyše 70 rokov som cítila chuť smaženej cibuľky,ale novinky ma lákajú.Len ja mám parák trošku iného typu,má dosť veľké dierky.Cestoviny varíš v špeciálnej nádobe?Myslím že som na tom podobne ako @anura ,parák mám dlhé roky,ale viac robí dekoráciu na linke...:-)))
@bozulka ak nemáš nádobu na ryžu, použi akúkoľvek plastovú nádobu ktorá sa ti zmestí do paráka...
@bibia1 toto by ma nenapadlo, robiť granadír v paráku...
asi aj preto, že u nás keď sa robí granadír, tak ho robím za "kotol" lebo ho všetci ľúbime... a keď ešte aj deti zavetria čo varí mama hneď sú doma ako na koni :-)
nabudúce spravím na skúšku v paráku a uvidím čo ten môj na to povie :-)
a mám ďalší krásny receptík do zbierky v parnom hrnci, už aby som ho mala, normálne sa teším ako budem v ňom variť a tu sa budem inšpirovať:)) Zdenka a gratulujem k výhre:D
pripájam sa aj ja ku gratulantom, granadír mám veľmi rada ,ale vzhľadom na to, že som jediná v rodine komu chutí, varím ho iba málo

Pridaj komentár k receptu: