Hamburgerové žemle a hamburgre z hovädzieho mäsa
Už dlhšiu dobu som uvažovala, že spravím doma hamburger. Teraz som sa na to odhodlala....
Kastrólová roštenka
Tento recept je ako stvorený na výživu rodiny počas chatárskeho víkendu. Stačí mať k nemu dobrý...
Bravčová panenka v lístkovom ceste s vínovou redukciou
Na tento recept som sa chystala už veľmi dlho, kým som nabrala odvahu vdaka výdatnému povzbudzovaniu...
Krémová zelerová polievka
Polievku môžeme pripravovať na toľko spôsobov, že rozhodnúť sa pre jednu z nich je občas problém....
Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou
Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok,...
Pražené bedle
K tomuto receptu ma inšpiroval @angast, za co mu dakujem. V stredu aj v piatok...
Ostriež s rozmarínom a paradajkami
Inšpirácia: web. Je to výborna, šťavnatá rybka. Pôvodne píšu s čerstvými paradajkami, ale na trhu sú...
Bedľová pochúťka -jednohubka
Pochúťka preto, lebo sme mali len 2(slovom dve) Bedle jedlé. A chuť bola. Tak som...
Špenátový prívarok s opraženou žemľou
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)
Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.
Pizza caprese con rucola fresca
Najlepšiu pizzu vám neurobí nik doma a zriedkavo v luxusných reštauráciách. Moju najlepšiu pizzu som jedla...
Kuracie placky
Tento recept je ideálny ak máte doma málo mäsa a potrebujete rýchlo pripraviť chutné jedlo pre viac...
Sliepka ako hus
Husacie hody sú tradíciou na západnom slovensku, hlavne na Záhorí. Tak som sa rozhodol, že si urobím...
Ražniči z pekáča
Recept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo...
Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...
Lečo a la Ja
Viem že každý má rád niečo iné ale rozhodla som sa pridať sem tú našu variantu...
Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru
Chutný letný obed, príloha, či ľahká večera...
Cestoviny s kari omáčkou
Mám rada rýchle recepty a ten som vykúzlila dnes ráno ako obed do práce. Dúfam, ...
Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán...
Karfiolové fašírky
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali....
Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...
Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon
Dostala som srnčie stehno, ktoré som pokrájala na rezne a marinovala v páci zo zeleniny s...
Smažené houby
Všechny srdečně zdravíme. Jen se chci podělit o něco z nového domova. Jsme zase blízko...
Rybacia polievka podľa starých rodičov
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....
Kurací paprikáš so šampiňónmi
Každý z Vás si dozaista dokáže uvariť paprikáš podľa vlastných predstáv a chutí. Ja som ho...
Morčacie prsia so šampiňónmi
Morčacie prsia som si umyla, očistila od nežiadúcich častí , prerezala a naklepala. Z...
Rizoto s mletým mäsom
Na oleji necháme urestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme mleté mäso, ktoré dobre premiešame...