
Cukina s tvarohem a cibulí zapečená
Skvělá, doobrá chuť tvarohu s cibulkou. Recept jsem nikde neopsala, kdesi jsem byla inspirovana...

Zapekaná krkovička s nivou
V surovinách neuvádzam množstvá, každý si ich upraví podľa počtu stravníkov. Pokrájané zemiaky predvaríme 10 min.

Hubové placky
Toto je môj prvý recept , ktorý tu uverejňujem, na vareche čítam recepty, ktoré...

Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...

Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá
Aj vám sa leto dostalo (doslova) pod kožu? S ľahkými receptami a minimálnymi nákladmi sa to pokúsime...

Fazuľová kaša
večer namočíme fazulu do vody. ráno vodu zlejeme a dáme varit. Kým sa fazula uvarí, ...

Už to kvičí na ihličí
tento recept mám z jedného časopisu kde ho publikoval Oldo Hlavaček.

Vegan palacinky (pancakes)
Nie sú to síce tie naše klasické palacinky, ale príprava je v podstate taká istá a...

Čerstvé jarné rolky Nem Cuon
Známe vietnamské jedlo, ktoré kombinuje viacero chutí, no výborne spolu splývajú.

Falošný tatársky biftek zo sójovej drte
Falošné tatárske bifteky sa pripravujú najmä z hríbov. A sú lahodné. My sme vyskúšali pripraviť...

Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....

Bezlepkové rezance so strúhankou
Starodávny recept pre chudobnejších. Nehľadám pôvod, sú známe na Šariši aj Spiši a možno všade...

Výborná pórová polievka
Veľmi chutná sladko-kyslá polievka, ktorú som sa naučila od mojej svokry. Je veľmi jednoduchá, rýchla a z mála surovín....

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...

Kapustové halušky
Halušky: zemiaky si nastrúhame pridáme hladkú múku, vodu, soľ a jedno vajce. Urobíme si...

„Strešenina“ z kyslej kapusty
Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny...

Vianočná kapustnica
Vianočná kapustnica z nášho štedrovečerného a silvestrovského stola. Podávame s vianočkou, dlhé roky, zvyk...

Špekáčikový paprikáš (párkový, klobáskový, kombinovaný)
Nemam diakritiku, tak sa budem snazit pisat zrozumitelne: Kolegynka ma kedysi davno potesila tym, co robi...

Tekvicové gnocchi s maslovo-šalviovou omáčkou
Tekvicu mám rada na každý spôsob a keďže mi zostalo trochu hokaido tekvice zamrazenej od jesene, ...

Terina z kuracích pečienok
Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme pretlačený cesnak. Pečienky umyjeme, očistíme...

Ovarové koleno
Tento recept využívam pre jeho rýchlosť a použitie pri delenej strave...

Kotlíkový guláš
Tento rok na dovolenke doma sme si pripravili kotlíkový guláš v záhrade. U nás je to...

Cestoviny na taliansky spôsob
Keď som pracovala v Taliansku tak nám tam robili tieto cestovinky a mne veľmi chutili a tak...

Francúzske zemiaky trošku inak
Práve som zohnala všetky suroviny na vynikajúce francúzske zemiaky. Je to stará klasika, ale s malým...

Dusená krkovička na cibuli, jablkách, chilli a rozmaríne
Moja dnešná improvizácia... po krátkom dumaní ako pripraviť krkovičku trošku inak, prišla takáto myšlienka :)...

Dubákový kubo
Na Vianoce robievame tento tradičný a chutný pokrm, avšak aj inokedy, teda aj koncom leta...

Pečené brambory s cibulí, česnekem a slaninou
Občas je třeba uvařit něco rychlého a jednoduchého. Brambory máme rádi, takže vše zamíchat a...