Krkovička na cesnaku

elekra - fotkaelekra, 28. apríla 2012
Krkovička na cesnaku
Foto: elekra

Jednoduchý a pritom chutný recept, dá sa doplniť ľubovolnou surovinou a a tak je stále na tanieri niečo iné.

4
porcie
10 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 strúčiky
6-8 ks




Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjem, osuším a naklepem, ochutím soľou, korením a drvenou rascou a narežem na tuhých miestach.

    Krkovička na cesnaku - obrázok 1
  2. 2

    Opražím na oleji s obidvoch strán,

    Krkovička na cesnaku - obrázok 2
  3. 3

    pridám rozotretý cesnak,

    Krkovička na cesnaku - obrázok 3
  4. 4

    podlejem teplou vodou a nechám podusiť.

    Krkovička na cesnaku - obrázok 4
  5. 5

    Dnes som pridala očistené a pokrájané šampiňóny.

    Krkovička na cesnaku - obrázok 5
  6. 6

    Ochutila som ich tými istými koreninami ako mäso.

    Krkovička na cesnaku - obrázok 6
  7. 7

    Nechala som chvíľu podusiť

    Krkovička na cesnaku - obrázok 7
  8. 8

    a hotové

    Krkovička na cesnaku - obrázok 8
  9. 9

    som podávala s varenými zemiakmi a hlávkovým šalátom v sladkokyslom náleve.

    Krkovička na cesnaku - obrázok 9

Diskusia k receptu

mataliptak
v jednoduchosti je krása a to platí aj pri tomto ... ja by som si dala ten šalátik mnaaam , už mi rastie :-)
danculka
chutné a jednoduché,nie je treba ani exotické korenie,super
mauosko
Pre mňa môže byť. Také slovenské cholesterovo jednoduché.
tatranka
Dnes som mala podobný obed.Dobrá,chutná klasika.Môj muž sa na takéto jedlá veľmi teší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia