
Rezníky naopak
Toto jedlo je pre každého, koho už omrzeli klasické nedeľné rezne :) Naučila ma ich robiť moja...

Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...

Rýchle fritule
Už som sem dávala recept na fritule s jablkom. Tieto sú bez jablka a sú tiež...

Kuracie stehná v pivovej marináde
Tento recept som získal z TV kuchtenia Jiřiny Bohdalovej. Je jednoduchý a stehienka sú vinikajúce...

Podplamienok po našom
Každoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou...

Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom
Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.

Zapekané kuracie prsia
Recept som dostala od mojej kolegyne. Je dobrý, príprava nie je náročná. Milujem recepty ktoré...

Trojfarebný koláč k veľkonočnej šunke
Tento koláč je u nás tradíciou k Veľkej Noci, pečiem ho celý život. Nápad som...

Pečená plnená paprika
Máme radi pečenú zeleninu rôzne plnenú, dnes som sa rozhodla pre papriku. Plnila som ju...

Kavarma
Kavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a...

Kuracie karí s ananásom a hrozienková ryža /fotorecept/
..... recept, ktorý máme radi.......

Pečené sladké zemiaky (batáty) s oblohou
Sladké zemiaky pre mňa boli niečím nezvyčajným a novým. No prečo by ste nezaradili do svojho...

Kuracie rezne v zemiakovej placke
Tento recept som jedla v reštaurácii. Úžasný a ako vonia.

Ťavie hrby
Jedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť....

Polievka z pečenej červenej repy
Milujem polievky tak som sa rozhodla urobiť si ju z červenej repy . Pozerala som kopec...

Kapustový prívarok s mäsovými guľôčkami
Do hrnca si dáme rozpáliť trochu oleja a medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu a nakrájame/ nasekáme/ nastrúhame...

Rýchla cuketa s karfiolovou „ryžou“
Toto jedlo som vytvorila pre blízkeho, ktorý má špeciálnu diétu a zoznam surovín ktoré môže jesť...

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

Vyprážané kapustové plátky
Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli...

Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné...

Tava vo fľaši
Tava je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré robievam najmä v lete z čerstvej zeleniny. A...

Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou
Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút,...

Zapekané guľky Toscana - jednoduché
Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, ...

Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce
Mäso nevyhľadávam, ale keď ho dlhšie nemám, chýba mi pocit akým dokáže nasýtiť. Ak...

Originálna pizza Margherita
Upečte si vynikajúcu domácu pizzu podľa profíka Andreu Enu.

Cannelloni plnené ricottou a špenátom
Veľmi rýchly a praktický recept, keď sa posnažíš a v dobrom obchode nájdeš cannelloni s ricottou, tak potom máš vyhráno!...

Sladká kukuricová polievka
Veľmi jednoduchá polievka pre milovníkov kukurice. Polievka je výborná teplá ale aj na studeno s čerstvým...

Tekvicový guláš - polievka
V chladnejšom období (prevažne jeseň - zima) pokrmy z tekvice (hokkaido, maslovej, muškátovej ale i...

Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý