Krúpkové placky s červenou šošovicou
Ak patríte medzi milovníkov jacmenných krúpkov, urcite vyskúsajte tieto placky. Sú velmi chutné a úzasne...
Plnené bosniaky
Potrebujete sýte raňajky? Dajte si plnené bosniaky! Známy recept som si trošku upravil, zdieľam s Varechou......
Kapustová živánska
Mala som ráno v pláne urobiť koložvársku kapustu. Ale môj drobec sa rozhodol, že mu...
Pečené kapustníky (pôstne)
Cibuľku opražíme na rastlinnom oleji, pridáme kapustu nakrájanú na malé kocky a dáme dusiť. Osolíme,...
Grilované kuracie prsia s bazalkou
Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín...
Pečené Buffalo krídelká
Odľahčenejšia verzia klasických Buffalo Hot Wings, ktoré sa tradične zvyknú vyprážať v oleji....
Pšeno zapekané s tofu syrom
Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude......
Krúpoto s hokkaido a hráškom
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, ...
Plnená krkovička
Tento recept som obkukala z internetu, ale ja som ho upiekla trochu inak. Je to taká...
Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí...
Biftek s vajcom a hranolčekmi
V minulom storočí to bol asi vrchol gastronómie viacerých "dobrých" reštaurácii. Našťastie sme si mohli dovoliť...
Placky zo zemiakovej kaše a kapusty
Nikdy neviem odhadnúť množstvo zemiakovej kaše, tak mi pravidelne ostáva. Zo včera tak isto, ...
Jelenie mäso s hruškami
Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú...
Karfiolovo-zemiakové fašírky
Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené...
Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou
Poznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj záleží na tom, aby sa neplytvalo jedlom....
Posúch so smotanou, údenou klobásou, slaninkou, červenou cibuľou a cesnakom
Dávno sme nemali posúch, dnes som ho spravila z chlebového cesta, na vrch som dala...
Tagliatelle aglio olio so sušenými paradajkami a parmezánom
Rýchly a jednoduchý recept na cestoviny, hotový za pár minút. Podávajte čerstvé.
Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.
Zapekané palacinky s mäsom a špenátom
Priznám sa že palacinky na sladko, nenám rada. Zato na slano s mäsom, alebo...
Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...
Thajský šalát podľa Jamieho Olivera
Ryžové rezance dáme do väčšej misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli celé zaliate...
Pečené kuracie nugetky
Kuracie prsia som umyla, očistila a osušila kuchynskou papierovou utierkou. Priečne som ich nakrájala na približne...
Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....
Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
Hovädzí močing na čiernom pive
Hovädzí močing - nožina - glejovka- kližka je možno menej známy, ale výborný druh mäsa...
Kuracie prsia s hlivou ustricovou
Som presvedčený, že aj Vy sem tam radi „podľahnete “ vlastnej fantázii podporovanej osobnými chúťkami...
Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na...
Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou
... alebo ako sa rýchlo a efektívne zavďačiť hladnému chlapovi :)
Mrkvovo-zelerove morčacie soté
Zas moja klasika a moje chute :) Tentokrát hrá prím mrkva, ktorá dodá jedlu okrem veľkého...
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...
Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne